'Zwevende' muren aan Spoorslag

19-06-2012

RIJSSEN - Trillingen door zwaar goederentransport veroorzaken volgens bewoners van Spoorslag 30 ernstige schade aan hun woning. ProRail gaat niet op de klachten in.

‘Het begon in 2006, toen met de zogenaamde Volvotreinen het eerste zware transport over het spoor in Rijssen plaatsvond.” Herman Kroon (72) toont een dossier waarin hij de correspondentie met ProRail en zijn eigen ervaringen met betrekking tot zwaar transport op het spoor heeft opgetekend. Volgens Kroon, die in 1995 de woning aan de Spoorslag 30 betrok, zijn trillingen afkomstig van zwaar goederentransport namelijk de oorzaak van scheuren in de muren van zijn in 1920 gebouwde woning.

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/reggestreek/11245190/'Zwevende'-muren-aan-Spoorslag.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder