Zorgen over paalrot in Lisbloemstraat

27-08-2013

ROTTERDAM - De VVD Rotterdam is bezorgd over de staat van een aantal panden in de Lisbloemstraat. Veel eigenaren kunnen geen lening krijgen voor het broodnodige herstel van de fundering, waardoor op termijn instorting dreigt.

VVD-raadslid Jan-Willem Verheij: “De gemeente biedt een lening met lage rente aan. De eisen om deze lening te krijgen zijn onlangs verhoogd, waardoor veel Rotterdammers hiervoor niet meer in aanmerking komen. Dat levert grote problemen op.

De gemeente Rotterdam heeft in een reactie aan de pandeigenaren aangegeven niets meer voor hen te kunnen doen. Dit staat haaks op uitspraken uit 2009, toen door wethouder Karakus is gezegd dat ‘degenen die de aflossing niet kunnen opbrengen geenszins buiten de boot vallen’. De VVD wil dat de gemeente de mogelijkheden voor het verstrekken van een lening nogmaals bekijkt, zodat er mogelijk een oplossing van het probleem kan komen.

Omdat de panden aan elkaar geschakeld zijn, moeten zij allemaal gelijktijdig worden opgeknapt. Wanneer een van de eigenaren geen lening kan krijgen, kan het funderingsherstel dus niet doorgaan. Bewoners hebben voorgesteld om het woonblok in stukken te zagen, zodat eigenaren die wel voor een lening in aanmerking komen de paalrot in hun pand wel kunnen aanpakken. “Het gevaar hierbij is dat sommige panden zullen verloederen. Wij willen weten hoe het College dit wil voorkomen”, aldus Verheij.

Bron: http://www.dichtbij.nl/rotterdam-hillegersberg-schiebroek/regionaal-nieuws/artikel/2998080/zorgen-over-paalrot-in-lisbloemstraat.aspx


 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder