Zorgen over paalrot in Lisbloemstraat

27-08-2013

ROTTERDAM - De VVD Rotterdam is bezorgd over de staat van een aantal panden in de Lisbloemstraat. Veel eigenaren kunnen geen lening krijgen voor het broodnodige herstel van de fundering, waardoor op termijn instorting dreigt.

VVD-raadslid Jan-Willem Verheij: “De gemeente biedt een lening met lage rente aan. De eisen om deze lening te krijgen zijn onlangs verhoogd, waardoor veel Rotterdammers hiervoor niet meer in aanmerking komen. Dat levert grote problemen op.

De gemeente Rotterdam heeft in een reactie aan de pandeigenaren aangegeven niets meer voor hen te kunnen doen. Dit staat haaks op uitspraken uit 2009, toen door wethouder Karakus is gezegd dat ‘degenen die de aflossing niet kunnen opbrengen geenszins buiten de boot vallen’. De VVD wil dat de gemeente de mogelijkheden voor het verstrekken van een lening nogmaals bekijkt, zodat er mogelijk een oplossing van het probleem kan komen.

Omdat de panden aan elkaar geschakeld zijn, moeten zij allemaal gelijktijdig worden opgeknapt. Wanneer een van de eigenaren geen lening kan krijgen, kan het funderingsherstel dus niet doorgaan. Bewoners hebben voorgesteld om het woonblok in stukken te zagen, zodat eigenaren die wel voor een lening in aanmerking komen de paalrot in hun pand wel kunnen aanpakken. “Het gevaar hierbij is dat sommige panden zullen verloederen. Wij willen weten hoe het College dit wil voorkomen”, aldus Verheij.

Bron: http://www.dichtbij.nl/rotterdam-hillegersberg-schiebroek/regionaal-nieuws/artikel/2998080/zorgen-over-paalrot-in-lisbloemstraat.aspx


 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder