Zaanstad wil verzakkingen voor zijn

13-05-2014

ZAANSTAD- De afgelopen anderhalf jaar heeft de gemeente Zaanstad driehonderdduizend euro beschikbaar gesteld voor bewoners om onderzoek te laten doen naar hun fundering. Dat geld is nu op. Nieuwe aanvragen worden niet meer in behandeling genomen.

De gemeente Zaanstad telt ruim tienduizend huizen waarbij de fundering in twijfelachtige staat verkeert. Om de bewoners hier bewust van te maken riep de gemeente een subsidie in het leven waarbij huizenbezitters hun fundering konden controleren. Meer dan honderd aanvragen zijn door de gemeente behandeld. De gemeente hoopt om situaties zoals in Krommenie in de toekomst voor te zijn.

Het nieuwe college van Zaanstad gaat kijken of ze een nieuwe subsidie in het leven kunnen roepen.

Bron: http://www.rtvnh.nl/nieuws/143317/Zaanstad+wil+verzakkingen+voor+zijn
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder