Woonzorg komt bezorgde omwonenden Vlietwijk tegemoet

27-01-2010

Woningbouwcorporatie Woonzorg Nederland organiseerde dinsdagavond een informatieavond in het buurthuis Vlietwijk te Voorschoten. Hier werd gesproken over de nieuwbouw van het woonzorgcentrum; een complex waarin zestig hulpbehoevende bewoners gehuisvest worden.

De realisatie van het centrum vormt de eerste van de twee fases die het nieuwbouwproject Plan Vlietwijk doorloopt. Kees Rijs, projectmanager bij Woonzorg, informeerde de aanwezige omwonenden en toekomstige bewoners over de bouwplannen.

Na jarenlange discussie is 11 januari jl. de bouwovereenkomst gesloten tussen de Gemeente Voorschoten, Woonzorg en zorgorganisatie Topaz en daarmee komt realisering van het woonzorgcentrum eindelijk in zicht. De start van de bouw wordt feestelijk ingeluid op 25 februari, waarbij symbolisch de eerste paal in de grond wordt geslagen. Begin maart start het bouwrijp maken van het terrein en begin april vangt de bouw definitief aan met de heiwerkzaamheden. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door Vorm Bouw. Naar verwachting zal de oplevering van zorgcentrum, dat een ontwerp is van VVKH architecten, plaatsvinden in het derde kwartaal van 2011.

De bewoners zullen geen last hebben van rondslingerend bouwmateriaal; dit wordt uitsluitend op het bouwterrein, dat afgesloten wordt door hekken, bewaard. Op het bouwterrein wordt een bouwkeet opgericht waar de omwonenden vragen kunnen stellen. De bouwvakkers zullen rondom het bouwterrein parkeren. De bewonerscommissie heeft een verzoek ingediend om parkeerplaatsen aan te wijzen voor het bouwpersoneel, vanwege een mogelijke schaarste aan parkeerplaatsen. Woonzorg heeft nog geen beslissing hierover genomen. Ongetwijfeld zullen de bouwwerkzaamheden en het bouwverkeer de nodige geluidsoverlast veroorzaken.

De bewoners kregen gisteravond de gelegenheid om vragen te stellen over het verloop van de bouw. Meerdere bewoners spraken hun bezorgdheid uit over het risico van mogelijke schade aan hun huizen ten gevolge van de bouwwerkzaamheden. Verzakking van huizen en scheuren in de muren kunnen ontstaan door met name het heiwerk. Woonzorg probeert de bewoners tegemoet te komen door foto's te maken van de huizen van de omwonenden. Mochten deze huizen onverhoopt schade oplopen kan met zekerheid worden vastgesteld of dit voor of na de bouwwerkzaamheden is gebeurd. Sommige aanwezigen wilden meer duidelijkheid over welke huizen wel en niet gefotografeerd worden. De details hierover zal Rijs later bekend maken in een nieuwsbrief en op de website van Plan Vlietwijk.

Bron: http://www.leidenlokaal.nl/2010/01/27/woonzorg-komt-bezorgde-omwonenden-vlietwijk-tegemoet/

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder