Wegdek uit 1948 veroorzaakt barsten en scheuren in huizen

31-07-2012

ZUIDSCHOTE - De bewoners van de Generaal Lotzstraat in Zuidschote hebben een open brief geschreven aan het Iepers schepencollege. Ze eisen dat hun straat aangepakt wordt. Door de slechte staat van de weg ontstaan er barsten in de woningen wanneer vrachtwagens erdoor rijden.

Vincent Demyttenaere wacht al jaren op de afwerking van het kruispunt Lizerne. ‘Drie van de vier straten die op het kruispunt uitgeven, werden geasfalteerd. Maar de Generaal Lotzstraat, ligt er nog altijd bij zoals in 1948. De kasseien vertonen heel wat verzakkingen, waardoor we extra overlast hebben.’

Door werkzaamheden in de omgeving was er de jongste tijd ook extra verkeer in de Lotzstraat, waardoor de schade erger werd. ‘Vrachtwagens en auto's rijden de bebouwde kom in volle snelheid binnen en veroorzaken zware trillingen, waardoor er bij meerdere buurtbewoners gebroken ruiten en barsten in de muren ontstaan. De problemen werden al meermaals aangekaart op de verkeerscommissie van Ieper. Maar verder dan we zullen eens komen kijken, is er nog altijd niets gebeurd. Bij ons thuis is er recent een grote barst in een dubbele ruit bijgekomen en wordt de barst in een muur van de kinderkamer almaar groter. Bij de familie Herman zijn er ook gebarsten muren en komen er tegels los in de badkamer. En zo kunnen we de lijst met klachten van medebewoners nog aanvullen’, zegt Vincent.

De buurt vraagt een oplossing. ‘Zo niet overwegen we om de stad Ieper in gebreke stellen’, aldus Vincent Demyttenaere.

Burgemeester Luc Dehaene (CD&V) zegt geen weet te hebben van de problemen. ‘De verkeerscommissie is niet de plek om dat soort zaken aan te kaarten. We gaan het bespreken op het schepencollege, maar een oplossing zal zeker niet meer voor dit jaar zijn.’

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120730_00240435

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder