Wegdek uit 1948 veroorzaakt barsten en scheuren in huizen

31-07-2012

ZUIDSCHOTE - De bewoners van de Generaal Lotzstraat in Zuidschote hebben een open brief geschreven aan het Iepers schepencollege. Ze eisen dat hun straat aangepakt wordt. Door de slechte staat van de weg ontstaan er barsten in de woningen wanneer vrachtwagens erdoor rijden.

Vincent Demyttenaere wacht al jaren op de afwerking van het kruispunt Lizerne. ‘Drie van de vier straten die op het kruispunt uitgeven, werden geasfalteerd. Maar de Generaal Lotzstraat, ligt er nog altijd bij zoals in 1948. De kasseien vertonen heel wat verzakkingen, waardoor we extra overlast hebben.’

Door werkzaamheden in de omgeving was er de jongste tijd ook extra verkeer in de Lotzstraat, waardoor de schade erger werd. ‘Vrachtwagens en auto's rijden de bebouwde kom in volle snelheid binnen en veroorzaken zware trillingen, waardoor er bij meerdere buurtbewoners gebroken ruiten en barsten in de muren ontstaan. De problemen werden al meermaals aangekaart op de verkeerscommissie van Ieper. Maar verder dan we zullen eens komen kijken, is er nog altijd niets gebeurd. Bij ons thuis is er recent een grote barst in een dubbele ruit bijgekomen en wordt de barst in een muur van de kinderkamer almaar groter. Bij de familie Herman zijn er ook gebarsten muren en komen er tegels los in de badkamer. En zo kunnen we de lijst met klachten van medebewoners nog aanvullen’, zegt Vincent.

De buurt vraagt een oplossing. ‘Zo niet overwegen we om de stad Ieper in gebreke stellen’, aldus Vincent Demyttenaere.

Burgemeester Luc Dehaene (CD&V) zegt geen weet te hebben van de problemen. ‘De verkeerscommissie is niet de plek om dat soort zaken aan te kaarten. We gaan het bespreken op het schepencollege, maar een oplossing zal zeker niet meer voor dit jaar zijn.’

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120730_00240435

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder