Vrees voor verzakkende huizen door tram 19

18-07-2009

DELFT - Bewoners vrezen dat de komst van tram 19 schade gaat veroorzaken aan hun huizen aan het Mijnbouwplein en de Michiel de Ruyterweg. Nu al trillen hele huizenblokken door remmend en optrekkend zwaar verkeer, stelt belangenvereniging TU-Noord. Daardoor ontstaan er scheuren in de muren en de fundering.

De belangenvereniging vraagt zich af of de zware trams die straks over de St. Sebastiaansbrug aan de Michiel de Ruyterweg gaan, de problemen niet verergeren. Mogelijk, stelt voorzitter Erik van Hunnik van TU-Noord, zijn er snelheidsbeperkingen nodig om de schade als gevolg van optrekkende en remmende trams te beperken. De huizen zijn ter plaatse extra kwetsbaar voor verzakkingen omdat ze niet onderheid zijn.

Ook stelt de belangenvereniging in haar reactie op het bestemmingsplan voor de Sebastiaansbrug voor de tram in een zo recht mogelijke lijn door het gebied te laten lopen, zodat wringen in de bochten wordt voorkomen.

Moeite heeft de vereniging ook met het plan om de St. Sebastiaansbrug een meter hoger te maken dan eerder gepland. Daardoor hoeft de brug straks minder vaak open om de binnenvaartschepen door te laten. Een lagere brug is goedkoper, stelt voorzitter Van Hunnik. Bovendien beperkt een brug op ‘maaiveld’ de geluidsoverlast van de trams. „Het lawaai draagt dan minder ver.’’ Niet onbelangrijk ook: een lage brug past volgens de belangenvereniging TU Noord beter in het stadsbeeld.

Maar de bewoners hebben ook nog een andere reden om zich kritisch op te stellen tegen een hoge brug. Zij vrezen al veel langer dat er straks veel te veel verkeer door de buurt gaat. Hoe vaker de brug opengaat, hoe liever het de bewoners daarom is. „We zijn niet tegen een nieuwe St. Sebastiaansbrug,’’ verklaart Van Hunnik. „We hebben wel bezwaren tegen het accommoderen van een grote en groeiende hoeveelheid (vracht) verkeer.’’


Bron: http://www.honderdprocenthaags.nl/nieuws/tonen.php?datum=20090718&item=260 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder