Vrees voor mijnschade en nieuwe verzakkingen

27-11-2012

Inwoners van Parkstad vragen zich af of woningen en gebouwen in de regio kans lopen op mijnschade of zelfs een verzakking zoals vorig jaar gebeurde bij winkelcentrum 't Loon in Heerlen? Het antwoord luidt ja.

Parkstad
van onze verslaggever
 
Het spook van de mijnschade waart sinds kort weer rond in de oude Mijnstreek. Tussen 2009 en midden van dit jaar zijn zestien nieuwe gevallen van mijnschade aan woningen geconstateerd. De vermoedelijke oorzaak is bodemverhoging als gevolg van stijgend mijnwater. Delen van Kerkrade en Heerlen lopen het meeste gevaar, zegt Staatstoezicht op de Mijnen. Daar kwam vrijdag het nieuws overheen dat zeer ondiepe steenkoolwinning door de voormalige Oranje Nassaumijn I vermoedelijk de voornaamste oorzaak was van de verzakking onder de parkeergarage van 't Loon in Heerlen die leidde tot een gedeeltelijke sloop van dit winkelcentrum. Onder 't Loon was een 'hoge' mijnpijler op minder dan honderd meter diepte. Bovendien was het een randgebied van kolenwinning. Dat wordt gezien als een extra risico voor mijnschade.

Bron: http://www.limburger.nl/article/20121127/REGIONIEUWS05/121129202
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder