Vrees voor mijnschade en nieuwe verzakkingen

27-11-2012

Inwoners van Parkstad vragen zich af of woningen en gebouwen in de regio kans lopen op mijnschade of zelfs een verzakking zoals vorig jaar gebeurde bij winkelcentrum 't Loon in Heerlen? Het antwoord luidt ja.

Parkstad
van onze verslaggever
 
Het spook van de mijnschade waart sinds kort weer rond in de oude Mijnstreek. Tussen 2009 en midden van dit jaar zijn zestien nieuwe gevallen van mijnschade aan woningen geconstateerd. De vermoedelijke oorzaak is bodemverhoging als gevolg van stijgend mijnwater. Delen van Kerkrade en Heerlen lopen het meeste gevaar, zegt Staatstoezicht op de Mijnen. Daar kwam vrijdag het nieuws overheen dat zeer ondiepe steenkoolwinning door de voormalige Oranje Nassaumijn I vermoedelijk de voornaamste oorzaak was van de verzakking onder de parkeergarage van 't Loon in Heerlen die leidde tot een gedeeltelijke sloop van dit winkelcentrum. Onder 't Loon was een 'hoge' mijnpijler op minder dan honderd meter diepte. Bovendien was het een randgebied van kolenwinning. Dat wordt gezien als een extra risico voor mijnschade.

Bron: http://www.limburger.nl/article/20121127/REGIONIEUWS05/121129202
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder