Tuinen Hof van Beieren verzakt bij aanleg kabels

02-07-2010

BERGEN OP ZOOM - Achter woningen aan het Hof van Beieren in Bergen op Zoom-Zuid is schade ontstaan door verzakkingen.

Een aannemer is daar aan de toekomstige Laan van Borgvliet in opdracht van de gemeente kabels en leidingen aan het leggen. Daartoe is een diepe gleuf gegraven. Begin deze week begon de grond te schuiven. Schuurtjes, tuinhekken, tuinbestrating, vijvers etc. van de bewoners zijn scheefgezakt.

De gemeente heeft onmiddelijk het werk stil laten leggen en de aannemer aansprakelijk gesteld, zegt wethouder Ad van der Wegen. In zijn opdracht is de sleuf direct dichtgegooid en er is een zandwal gestort om verdere verzakkingen tegen te gaan.

De schade valt op het eerste gezicht mee, denkt Van der Wegen, mede door het snelle ingrijpen. Het gaat om de tuinen van zo'n twintig woningen. De hoofdaannemer heeft inmiddels de verzekeraar ingeseind. Die moet herstel van de schade regelen.

Bij de bewoners is onrust ontstaan. Daarom wordt volgende week overleg gehouden tussen de bewoners, de gemeente en corporatie Wonen West-Brabant.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/6924806/Tuinen-Hof-van-Beieren-verzakt-bij-aanleg-kabels.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder