Trichtenaren gaan claim indienen voor schade door trilling

10-03-2016

TRICHT - Omwonenden van het spoor in Tricht gaan proberen de schade aan hun woningen te verhalen op vervoersbedrijf ProRail. De bewoners zijn ervan overtuigd dat de scheuren in muren en plafonds worden veroorzaakt door trillingen van zware goederentreinen en bereiden een gezamenlijke schadeclaim voor.

De actie is een initiatief van Trilvrij Tricht. Volgens het comité hebben inmiddels tussen de 10 en 20 bewoners gezegd mee te willen doen. Doordat zij bij verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn aangesloten, is het nog onzeker of de claims allemaal in 1 keer kunnen worden ingediend.

Klachten
Inwoners van Tricht klagen al jaren over trillingshinder door het zware goederenvervoer. Naast loslatende tegels en scheuren in de huizen kampen diverse bewoners met slaapproblemen. Het is tot op heden echter lastig om aan te tonen dat de bouwkundige schade daadwerkelijk is ontstaan door de trillingen. De regelgeving gaat uit van gemiddelden, dus met de piekmomenten wordt geen rekening gehouden.

Bron: http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/trichtenaren-gaan-claim-indienen-voor-schade-door-trilling-1.5810833

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder