Trichtenaren gaan claim indienen voor schade door trilling

10-03-2016

TRICHT - Omwonenden van het spoor in Tricht gaan proberen de schade aan hun woningen te verhalen op vervoersbedrijf ProRail. De bewoners zijn ervan overtuigd dat de scheuren in muren en plafonds worden veroorzaakt door trillingen van zware goederentreinen en bereiden een gezamenlijke schadeclaim voor.

De actie is een initiatief van Trilvrij Tricht. Volgens het comité hebben inmiddels tussen de 10 en 20 bewoners gezegd mee te willen doen. Doordat zij bij verschillende verzekeringsmaatschappijen zijn aangesloten, is het nog onzeker of de claims allemaal in 1 keer kunnen worden ingediend.

Klachten
Inwoners van Tricht klagen al jaren over trillingshinder door het zware goederenvervoer. Naast loslatende tegels en scheuren in de huizen kampen diverse bewoners met slaapproblemen. Het is tot op heden echter lastig om aan te tonen dat de bouwkundige schade daadwerkelijk is ontstaan door de trillingen. De regelgeving gaat uit van gemiddelden, dus met de piekmomenten wordt geen rekening gehouden.

Bron: http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/geldermalsen/trichtenaren-gaan-claim-indienen-voor-schade-door-trilling-1.5810833

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder