Steekspel over verzakkingen winkelcentrum Mensfort

06-11-2013

EINDHOVEN - Bewoners en eigenaren van een aantal appartementen boven winkelcentrum Mensfort in Eindhoven bereiden een schadeclaim voor tegen de verhuurder van de winkelruimten. 

Het verwijderen van tussenmuren voor uitbreiding van prijsstunter Action zou tot twee keer toe (2005 en 2011) tot verzakkingen hebben geleid. Ze willen de verhuurder nu aansprakelijk stellen voor de schade twee jaar geleden. Het is de laatste climax in een slepende strijd tussen de bewoners en de Stichting Beheer Mensfort Eindhoven van aannemer Peter van Hulst.

Van Hulst begrijpt de commotie niet. "De schade is door de verzekering afgehandeld", zegt hij. "Waarom dan nog een claim?" De bewoners en de aannemer lagen al eerder overhoop over de gevolgen van de sloop van een tussenmuur in 2005, waardoor de eerste scheuren in de appartementen zouden zijn ontstaan.

Twee jaar geleden gebeurde het nog eens. "We laten onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de scheuren én de verzakkingen", zegt prof. Jos Lichtenberg van de faculteit Bouwkunde van de TU/e, een van de flateigenaren. Na de eerste schade ontstond een steekspel over talloze zaken, dat nog steeds voortduurt.

Bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/steekspel-over-verzakkingen-winkelcentrum-mensfort-1.4084287

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder