Steekspel over verzakkingen winkelcentrum Mensfort

06-11-2013

EINDHOVEN - Bewoners en eigenaren van een aantal appartementen boven winkelcentrum Mensfort in Eindhoven bereiden een schadeclaim voor tegen de verhuurder van de winkelruimten. 

Het verwijderen van tussenmuren voor uitbreiding van prijsstunter Action zou tot twee keer toe (2005 en 2011) tot verzakkingen hebben geleid. Ze willen de verhuurder nu aansprakelijk stellen voor de schade twee jaar geleden. Het is de laatste climax in een slepende strijd tussen de bewoners en de Stichting Beheer Mensfort Eindhoven van aannemer Peter van Hulst.

Van Hulst begrijpt de commotie niet. "De schade is door de verzekering afgehandeld", zegt hij. "Waarom dan nog een claim?" De bewoners en de aannemer lagen al eerder overhoop over de gevolgen van de sloop van een tussenmuur in 2005, waardoor de eerste scheuren in de appartementen zouden zijn ontstaan.

Twee jaar geleden gebeurde het nog eens. "We laten onderzoeken wie verantwoordelijk is voor de scheuren én de verzakkingen", zegt prof. Jos Lichtenberg van de faculteit Bouwkunde van de TU/e, een van de flateigenaren. Na de eerste schade ontstond een steekspel over talloze zaken, dat nog steeds voortduurt.

Bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/steekspel-over-verzakkingen-winkelcentrum-mensfort-1.4084287

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder