Spoedreparatie Museum Flehite van start

10-12-2013

AMERSFOORT - Een aannemer is begonnen met het herstel van het beschadigde Museum Flehite in Amersfoort. Die spoedklus is nodig, omdat twee zijvleugels uit 1898 en een historische kademuur onder het museum dreigen weg te zakken.

In de grachten rond het museum legt de aannemer deze week pontons neer. Vanaf die pontons worden de historische muren de komende weken gestut. De klus is nodig, omdat de verzakkingen van het museum anders alleen maar erger worden.

Het stutwerk moet komend voorjaar klaar zijn. In 2017 laat de gemeente de hele kademuur onder Flehite vernieuwen. Het gaat daarbij om een kostbare operatie, want de kosten van de renovatie worden geschat op 1,6 miljoen euro.

Het verzakken is volgens de lokale politieke partij Burger Partij Amersfoort te wijten aan een aannemer. De partij zegt dat het stadsmuseum bij de renovatie in 2008 en 2009 in beweging is gekomen. Waarschijnlijk omdat de houten vloer vervangen is door beton. Vóór de renovatie zou de schade er nog niet zijn.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1109888/spoedreparatie-museum-flehite-van-start.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder