Spoedreparatie Museum Flehite van start

10-12-2013

AMERSFOORT - Een aannemer is begonnen met het herstel van het beschadigde Museum Flehite in Amersfoort. Die spoedklus is nodig, omdat twee zijvleugels uit 1898 en een historische kademuur onder het museum dreigen weg te zakken.

In de grachten rond het museum legt de aannemer deze week pontons neer. Vanaf die pontons worden de historische muren de komende weken gestut. De klus is nodig, omdat de verzakkingen van het museum anders alleen maar erger worden.

Het stutwerk moet komend voorjaar klaar zijn. In 2017 laat de gemeente de hele kademuur onder Flehite vernieuwen. Het gaat daarbij om een kostbare operatie, want de kosten van de renovatie worden geschat op 1,6 miljoen euro.

Het verzakken is volgens de lokale politieke partij Burger Partij Amersfoort te wijten aan een aannemer. De partij zegt dat het stadsmuseum bij de renovatie in 2008 en 2009 in beweging is gekomen. Waarschijnlijk omdat de houten vloer vervangen is door beton. Vóór de renovatie zou de schade er nog niet zijn.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1109888/spoedreparatie-museum-flehite-van-start.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder