Sloop door verzakking

29-12-2011

ELST- Vivare biedt bewoners van drie woningen in de 1ste Molenbergstraat in Elst (gemeente Overbetuwe) vervangende woonruimte aan. De woningen op de nummers 1, 3 en 5 blijken ernstig te verzakken. Door de mate van verzakking en het type bouw van de woning is herstel niet mogelijk.

Directeur Regio Eline de Jong: ‘We nemen het zekere voor het onzekere en stellen de veiligheid van onze bewoners voorop. Daarom moeten de bewoners voor 1 maart verhuizen naar een vervangende woonruimte.’

Analyse onderzoek
In het voorjaar van 2011 constateerde Vivare scheurvorming in de gevels van de twee hoekwoningen en één tussenwoning. De corporatie liet onderzoek uitvoeren en de resultaten hiervan zijn onlangs geanalyseerd door een constructeur. De scheuren worden veroorzaakt door het verzakken van de woning. Oplossingen om dit probleem blijvend op te lossen zijn er niet. Sloop is daarom de enige mogelijke conclusie.

Metingen
Tot het moment van uithuizen blijft Vivare metingen verrichten om de veiligheid te bewaken. De omwonenden van de drie woningen – eigenaar/bewoners en huurders van Vivare – zijn door de corporatie geïnformeerd. Deze woningen zijn van een ander type bouw en vertonen geen verzakkingsverschijnselen. Voor de zekerheid monitort Vivare de andere huurwoningen wel nauwlettend.

Bron: http://www.aedesnet.nl/content/artikelen/achtergrond/2011/12/Sloop-door-verzakking.xml

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder