Scheurvorming in constructie stadion NAC

29-10-2014

BREDA - Het stadion van NAC kampt met scheurvorming in de betonnen constructie. De veiligheid is volgens wethouder Bernie van den Berg en NAC niet in gevaar. Nader onderzocht wordt of constructiefouten de oorzaak zijn, of fouten in de constructieberekening. 'Herstel is onvermijdelijk', schrijft de gemeente Breda, de eigenaar van het NAC-stadion. Voorlopig zijn de kosten begroot op 700.000 euro.

- Noodzakelijk
In alle stilte is in mei een rapport uitgebracht over scheurvorming in de betonnen oplegconstructie van het stadion. De oorzaak is niet duidelijk, maar herstel is noodzakelijk.

- Prioriteit
De scheuren zijn vooral te zien aan de lange zijde van de hoofdtribune en het hoofdgebouw. Hoogste prioriteit heeft het herstel van een oplegnok van de hoofdtribune. Maar ook de betonnen oplegnokken van de overige tribunes moeten worden hersteld. De liggers van de tribunes dienen eveneens te worden hersteld, waarvoor meerdere offertes worden aangevraagd.

- Leverancier
Er volgt nog nader onderzoek naar wie de fout heeft gemaakt. Het bouwkundig adviesbureau en de betonleverancier geven ieder hun eigen verklaring. Namelijk de eerder genoemde constructiefout en de berekeningsfout.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/scheuren-in-tribunes-nac-stadion-kosten-breda-700-000-euro-1.4600860
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder