Scheurvorming in constructie stadion NAC

29-10-2014

BREDA - Het stadion van NAC kampt met scheurvorming in de betonnen constructie. De veiligheid is volgens wethouder Bernie van den Berg en NAC niet in gevaar. Nader onderzocht wordt of constructiefouten de oorzaak zijn, of fouten in de constructieberekening. 'Herstel is onvermijdelijk', schrijft de gemeente Breda, de eigenaar van het NAC-stadion. Voorlopig zijn de kosten begroot op 700.000 euro.

- Noodzakelijk
In alle stilte is in mei een rapport uitgebracht over scheurvorming in de betonnen oplegconstructie van het stadion. De oorzaak is niet duidelijk, maar herstel is noodzakelijk.

- Prioriteit
De scheuren zijn vooral te zien aan de lange zijde van de hoofdtribune en het hoofdgebouw. Hoogste prioriteit heeft het herstel van een oplegnok van de hoofdtribune. Maar ook de betonnen oplegnokken van de overige tribunes moeten worden hersteld. De liggers van de tribunes dienen eveneens te worden hersteld, waarvoor meerdere offertes worden aangevraagd.

- Leverancier
Er volgt nog nader onderzoek naar wie de fout heeft gemaakt. Het bouwkundig adviesbureau en de betonleverancier geven ieder hun eigen verklaring. Namelijk de eerder genoemde constructiefout en de berekeningsfout.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/scheuren-in-tribunes-nac-stadion-kosten-breda-700-000-euro-1.4600860
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder