Scheuren in huizen niet door werk dijk

16-02-2011

HOORN - De scheuren in de binnen- en buitenwanden van verschillende woningen aan de Venenlaan in Hoorn zijn niet het gevolg van het werk aan de dijk. Dat heeft onderzoek van het gespecialiseerde bureau Fugro aangetoond.

Erik Mels, bewoner van een koophuis op nummer 114, constateerde in september vorig jaar scheuren in het metselwerk van zijn voorgevel. Ook bij andere woningen waren beschadigingen zichtbaar. Volgens de Hoornaar is lastig aan te tonen dat deze recent zijn ontstaan, doordat de huizen door ouderdom – ongeveer tachtig jaar oud – en gebouwd op een instabiele ondergrond van veen toch al sporen van schade vertonen.

,,Het leek alsof op buitenmuren kortstondig enige kracht was uitgeoefend. Dan leg je al gauw verbanden met het werk aan de dijkverzwaring door het hoogheemraadschap, hier vlakbij.’’

,,De schade kan ook een gevolg zijn van de groei van wortels of de droogte van de zomer, waardoor het grondwaterpeil gedaald is. Het is in ieder geval zo dat wij niets op een andere partij kunnen verhalen.’’

Bron: http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/enkhuizen-westfriesland/article6438181.ece/Scheuren-in-huizen-niet-door-werk-dijk-

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder