'Scheuren in gerenoveerd Bellevue door bouwwerkzaamheden'

22-11-2014

 

TIEL - Het historische pand Bellevue aan de de Ophemertsedijk in Tiel heeft schade opgelopen door de bouwwerkzaamheden voor de Westluidense Poort. Dat stelt eigenaar Menno van Herwijnen, die de gemeente Tiel daar direct voor aansprakelijk heeft gesteld.

Volgens Van Herwijnen was woensdag rond 17.00 uur sprake van een schok, vergelijkbaar met een lichte aardbeving. "Ik was zelf in de bovenzaal. Het hele pand stond te schudden. Daarbij is een groot aantal scheuren ontstaan, ook in de fundering. Ik maak me grote zorgen over de schade. We hebben het pand voor 2 miljoen euro opgeknapt en zijn er trots op."

Taxatie
Zeer recent heeft nog een bouwkundige taxatie van Bellevue plaatsgevonden. Die wijst volgens Van Herwijnen uit dat de scheuren er nog niet waren. Door het wegpompen van grondwater om de fundering van het voormalige Gasgebouw en vervuilde grond te verwijderen zou de omgeving instabiel zijn geworden.

In een brief aan de gemeente dringt de advocaat van Van Herwijnen aan op het onmiddellijk staken van de werkzaamheden.

Werk nog niet stilgelegd
De gemeente Tiel zegt de klacht volgende week te gaan onderzoeken. De gemeente ziet na overleg met de bouwer, het waterschap en de provincie geen reden om het werk stil te leggen.

Een woordvoerster bevestigt dat deze week grondwater is weggepompt, maar het monitoren van de grondwaterstand gaf volgens haar geen aanleiding tot zorgen. Van Herwijnen zou ook de enige zijn met een klacht.

Bron: http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/scheuren-in-gerenoveerd-bellevue-door-bouwwerkzaamheden-1.4638711

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder