'Scheuren in gerenoveerd Bellevue door bouwwerkzaamheden'

22-11-2014

 

TIEL - Het historische pand Bellevue aan de de Ophemertsedijk in Tiel heeft schade opgelopen door de bouwwerkzaamheden voor de Westluidense Poort. Dat stelt eigenaar Menno van Herwijnen, die de gemeente Tiel daar direct voor aansprakelijk heeft gesteld.

Volgens Van Herwijnen was woensdag rond 17.00 uur sprake van een schok, vergelijkbaar met een lichte aardbeving. "Ik was zelf in de bovenzaal. Het hele pand stond te schudden. Daarbij is een groot aantal scheuren ontstaan, ook in de fundering. Ik maak me grote zorgen over de schade. We hebben het pand voor 2 miljoen euro opgeknapt en zijn er trots op."

Taxatie
Zeer recent heeft nog een bouwkundige taxatie van Bellevue plaatsgevonden. Die wijst volgens Van Herwijnen uit dat de scheuren er nog niet waren. Door het wegpompen van grondwater om de fundering van het voormalige Gasgebouw en vervuilde grond te verwijderen zou de omgeving instabiel zijn geworden.

In een brief aan de gemeente dringt de advocaat van Van Herwijnen aan op het onmiddellijk staken van de werkzaamheden.

Werk nog niet stilgelegd
De gemeente Tiel zegt de klacht volgende week te gaan onderzoeken. De gemeente ziet na overleg met de bouwer, het waterschap en de provincie geen reden om het werk stil te leggen.

Een woordvoerster bevestigt dat deze week grondwater is weggepompt, maar het monitoren van de grondwaterstand gaf volgens haar geen aanleiding tot zorgen. Van Herwijnen zou ook de enige zijn met een klacht.

Bron: http://www.gelderlander.nl/regio/rivierenland/scheuren-in-gerenoveerd-bellevue-door-bouwwerkzaamheden-1.4638711

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder