Scheuren in balkons Broekheurnerstede

14-06-2011

ENSCHEDE - Uit veiligheidsoverwegingen worden twintig balkons van de Livio-locatie Broekheurnerstede gestut. De maatregel werd genomen nadat scheuren waren ontdekt in diverse stalen hoekkolommen. Het herstellen van de constructie wordt waarschijnlijk over de bouwvakvakantie heengetild.Foto: Stephan Scheper

Het probleem doet zich voor in het oudste deel van het complex (uit 1999), op de hoek van de Wesselerbrinklaan en de Broekheurnerrondweg. Pieter Oosterhof, communicatiemedewerker van Livio, spreekt van een ‘onaangename verrassing’: „Een constructeurs- en ingenieursbureau is op zoek naar de oorzaak. Wat moeten we doen om het te repareren?”

Een bewoner van de Broekheurnerstede, eigendom van de woningbouwcorporatie Ons Huis, vermoedt dat de scheuren zijn ontstaan doordat er tijdens de vorstperiode water in de kolommen is gelopen. Door de kou zouden de kolommen zijn uitgezet met de scheuren als gevolg.

De bewoners die het direct aanging, mochten tijdelijk geen gebruik maken van hun balkon. „De overige bewoners”, erkent Oosterhof, „hadden beter geïnformeerd moeten worden.”

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8919172/Scheuren-in-balkons-Broekheurnerstede.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder