Scheuren in balkons Broekheurnerstede

14-06-2011

ENSCHEDE - Uit veiligheidsoverwegingen worden twintig balkons van de Livio-locatie Broekheurnerstede gestut. De maatregel werd genomen nadat scheuren waren ontdekt in diverse stalen hoekkolommen. Het herstellen van de constructie wordt waarschijnlijk over de bouwvakvakantie heengetild.Foto: Stephan Scheper

Het probleem doet zich voor in het oudste deel van het complex (uit 1999), op de hoek van de Wesselerbrinklaan en de Broekheurnerrondweg. Pieter Oosterhof, communicatiemedewerker van Livio, spreekt van een ‘onaangename verrassing’: „Een constructeurs- en ingenieursbureau is op zoek naar de oorzaak. Wat moeten we doen om het te repareren?”

Een bewoner van de Broekheurnerstede, eigendom van de woningbouwcorporatie Ons Huis, vermoedt dat de scheuren zijn ontstaan doordat er tijdens de vorstperiode water in de kolommen is gelopen. Door de kou zouden de kolommen zijn uitgezet met de scheuren als gevolg.

De bewoners die het direct aanging, mochten tijdelijk geen gebruik maken van hun balkon. „De overige bewoners”, erkent Oosterhof, „hadden beter geïnformeerd moeten worden.”

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/enschede-haaksbergen/8919172/Scheuren-in-balkons-Broekheurnerstede.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder