Schade door lichte aardbeving Oost-Groningen

28-06-2011

In Delfzijl en Appingedam hebben zeker tien huizen schade opgelopen door een lichte aardbeving.

Gistermiddag trilde de aarde in Oost-Groningen met een kracht van 2,7 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag 3 kilometer ten zuidwesten van Appingedam.

De schade is geclaimd bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). De beving is volgens het KNMI waarschijnlijk een gevolg van de aardgaswinning in Groningen. In Noord-Nederland worden sinds 1986 lichte bevingen gevoeld, die volgens deskundigen samenhangen met de gasproductie.

Digitaal

In de woningen gaat het vooral om kapot pleisterwerk en scheuren in muren, zegt de NAM. Het bedrijf schakelt een onafhankelijke expert in die moet beoordelen of de schade echt het gevolg is van de beving. "Als dat het geval is, keren wij een vergoeding uit." De NAM verwacht geen structurele schade aan de huizen.

Bewoners met schade aan hun huis kunnen digitaal een schadeformulier van de NAM invullen.

Bron: http://nos.nl/artikel/251823-schade-door-lichte-aardbeving-oostgroningen.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder