Putten en scheuren in de muur en een te smalle achterdeur: 'Dit kan echt niet'

30-12-2017

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die niet overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht. "Dit zou niet moeten kunnen, zeker niet in een sociale huurwoning", zegt bewoner Farid El-Khassim.

El-Khassim keek uit naar zijn verhuizing naar de energiezuinige, zogenoemde nul-op-de-meterwoning van wooncorporatie Stadlander. "We zijn echt superblij met dit huis, het is heel mooi. Maar de manier waarop die is opgeleverd, dat kan echt niet. Op de muren is bijvoorbeeld geen voorstrijk toegepast, waardoor we enorme lagen verf erop moesten smeren."

En zo zijn de bewoners nog op meer kosten gejaagd, vindt hij. De keuken kon je uitbreiden, maar alleen bij Bruynzeel. "En dan betaal je de hoofdprijs." In de tuin staan hekken die geen privacy bieden. El-Khassim: "Wil je lekker in de tuin kunnen zitten, heb je een schutting nodig. Dat kost ook weer veel geld."

 

Niet alleen
El-Khassim staat niet alleen, ook de bewoners van de andere 25 huishoudens zijn niet tevreden. "De vloerverwarming is kapot in de slaapkamer van mijn dochter van tien maanden oud. Daarom slaapt ze nu weer op onze kamer", zegt Abdel Bensiamar. En Kim Weeda: "De achterdeur is heel smal, daar kan ik met mijn rolstoel maar moeilijk door. En er ligt ook een hoge drempel in."

De bewoners hebben de klachten gemeld aan de Woonbond in Amsterdam en de Huurdersbelangenvereniging Bergen op Zoom. "Stadlander zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en de bewoners compenseren voor de vele kosten die ze hebben gemaakt", zegt El-Khassim.

Andere verwachtingen
Of die compensatie er komt, is zeer de vraag. "We hebben geleverd wat we moesten leveren", zegt woordvoerder Jorg van der Sanden. "Ik heb het liefst een tevreden bewoner, maar sommige zaken kun je niet wegnemen. Als men andere verwachtingen heeft dan wat wij hebben aangegeven, dan kunnen we daar niet tegenop."

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/273157962/Putten+en+scheuren+in+de+muur+en+een+te+smalle+achterdeur+Dit+kan+echt+niet.aspx

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder