Putten en scheuren in de muur en een te smalle achterdeur: 'Dit kan echt niet'

30-12-2017

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die niet overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht. "Dit zou niet moeten kunnen, zeker niet in een sociale huurwoning", zegt bewoner Farid El-Khassim.

El-Khassim keek uit naar zijn verhuizing naar de energiezuinige, zogenoemde nul-op-de-meterwoning van wooncorporatie Stadlander. "We zijn echt superblij met dit huis, het is heel mooi. Maar de manier waarop die is opgeleverd, dat kan echt niet. Op de muren is bijvoorbeeld geen voorstrijk toegepast, waardoor we enorme lagen verf erop moesten smeren."

En zo zijn de bewoners nog op meer kosten gejaagd, vindt hij. De keuken kon je uitbreiden, maar alleen bij Bruynzeel. "En dan betaal je de hoofdprijs." In de tuin staan hekken die geen privacy bieden. El-Khassim: "Wil je lekker in de tuin kunnen zitten, heb je een schutting nodig. Dat kost ook weer veel geld."

 

Niet alleen
El-Khassim staat niet alleen, ook de bewoners van de andere 25 huishoudens zijn niet tevreden. "De vloerverwarming is kapot in de slaapkamer van mijn dochter van tien maanden oud. Daarom slaapt ze nu weer op onze kamer", zegt Abdel Bensiamar. En Kim Weeda: "De achterdeur is heel smal, daar kan ik met mijn rolstoel maar moeilijk door. En er ligt ook een hoge drempel in."

De bewoners hebben de klachten gemeld aan de Woonbond in Amsterdam en de Huurdersbelangenvereniging Bergen op Zoom. "Stadlander zou zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en de bewoners compenseren voor de vele kosten die ze hebben gemaakt", zegt El-Khassim.

Andere verwachtingen
Of die compensatie er komt, is zeer de vraag. "We hebben geleverd wat we moesten leveren", zegt woordvoerder Jorg van der Sanden. "Ik heb het liefst een tevreden bewoner, maar sommige zaken kun je niet wegnemen. Als men andere verwachtingen heeft dan wat wij hebben aangegeven, dan kunnen we daar niet tegenop."

Bron: http://www.omroepbrabant.nl/?news/273157962/Putten+en+scheuren+in+de+muur+en+een+te+smalle+achterdeur+Dit+kan+echt+niet.aspx

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder