Onderzoek naar scheuren in woningen rond Veendam

21-01-2011

VEENDAM - Er komt een uitgebreid onderzoek naar de gevolgen van bodemdaling en de activiteiten van zoutproducent Nedmag in Veendam. Dat heeft de provincie Groningen bekendgemaakt.

De inwoners van Borgercompagnie en Tripscompagnie hebben jarenlang op zo'n onderzoek aangedrongen. Er zijn steeds meer scheuren in hun woningen ontstaan. De bewoners vermoeden dat dit veroorzaakt wordt door bodemdaling die weer het gevolg zou zijn van de zoutwinning. De eerste resultaten van het onderzoek worden begin volgend jaar verwacht.

Bron: http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/56097/onderzoek-naar-scheuren-in-woningen-rond-veendam

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder