Omwonenden vrezen schade door heiwerk Brede School

21-04-2011

DEN HELDER- De bouw van de Brede School aan de Pasteurstraat start nog voor eind mei. Alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, er moet alleen nog een keuze worden gemaakt voor het heisysteem dat wordt gebruikt. Omwonenden vrezen schade aan hun woningen, zo werd woensdagavond duidelijk tijdens een informatieavond op het stadhuis.

Uit een rapport dat ook bij de Woningstichting bekend is, blijkt dat met een klassiek heisysteem er veel schade aan omliggende gebouwen wordt verwacht. Raymond van der Linden Vooren (Woningstichting Vastgoedontwikkeling) gaf toe het rapport te kennen en benadrukte dat dit dan ook de reden is dat er nog eens goed wordt gekeken naar de manier van heien. We maken binnen een week een definitieve keuze.

In de afgelopen periode is al een inventarisatie gemaakt van de huidige staat van de huizen in de omgeving. Zo kan na afloop van de bouwwerkzaamheden snel worden gezien of hierdoor schade is ontstaan of niet. En als er sprake is van schade, dan wordt het uiteraard een verzekeringskwestie. Een van de aanwezige omwonenden sprak op voorhand al haar vrees uit. Bij de sloop stond de flat al te trillen, ik zie echt op tegen het heiwerk.

Hek
Een ander punt van discussie was het hek dat rond het schoolplein komt. Dat wordt een hekje van 1 meter 30 hoog, maar volgens sommige omwonenden is dat veel te laag. Daar springen ze zo overheen, kan het niet minimaal twee meter hoog zijn? Of een muur in plaats van een hek? De bewoners aan de kant van de steeg achter de Prof. Blokstraat vrezen overlast, omdat ook nu al veel jongeren door de steeg komen. Het plan moet er komen en hoe wij ons daarbij voelen is blijkbaar niet van belang, merkte een van de bewoonsters op.

Charlotte Kaiser, namens de gemeente projectleider van het plan, liet weten dat er nog eens gekeken zal worden naar het hek. Maar het blijft altijd een lastige afweging, want een schoolplein is officieel een openbaar speelterrein. Het moet dus wel toegankelijk zijn, een muur is in elk geval geen optie.

Overlast
Omwonenden verwachten ook na oplevering van het gebouw de nodige overlast, vooral tijdens het brengen en ophalen van de schoolkinderen. Er komen straks 450 leerlingen in, dat worden dus 450 ouders die met de auto door de buurt komen. Waar parkeren die? Kaiser liet weten dat er een speciale kiss and ride-zone wordt ingericht. Die is speciaal bedoeld voor het ophalen en brengen van de kinderen en de auto's mogen in deze zone ook niet parkeren of lang stilstaan.

De bouw van de Brede School gaat nog dit voorjaar van start. Van der Linden Vooren kan geen precieze datum noemen, maar verwacht de start in elk geval voor eind mei. Tijdens de bouw zullen een aantal parkeerplekken verloren gaan, in verband met de aanvoerroute waarover grote vrachtwagens komen te rijden. Als het complex klaar is, zijn er in de buurt wat extra parkeerplekken (plusminus 25) gerealiseerd.

Zomer 2012
Het heien gaat drie tot vier weken duren, werd woensdagavond gemeld. Daarna zal al vrij snel een groot complex verrijzen, omdat veel met prefab wordt gewerkt. In de winter wordt dan begonnen met de afbouw van het gebouw, liet Kaiser weten. De bedoeling is dat de twee scholen die in het gebouw komen, de Windwijzer en de Verrekijker, in de zomervakantie van 2012 over kunnen. Rond het slaan van de eerste paal, datum nog onbekend, zal een feestje met de scholen worden georganiseerd.

Bron: http://www.denhelderactueel.nl/21/04/2011/omwonenden-vrezen-schade-door-heiwerk-brede-school/

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder