Omwonenden radeloos na nieuwe schade door heien Amersfoort

09-03-2012

AMERSFOORT - Het heien bij het Fourty5High-complex in Amersfoort heeft donderdag opnieuw tot schade geleid aan omliggende huizen. Tientallen omwonenden klagen volgens de bewonersvereniging over nieuwe scheuren in hun muren en plafonds. Eerder veroorzaakte scheuren blijken nu groter te zijn geworden.

Volgens de voorzitter van de bewonersvereniging zijn de buurtbewoners radeloos. "We dachten dat de bouw bij nieuwe schade stilgelegd zou worden, maar het is gewoon de hele dag doorgegaan. Wat moet er nog meer gebeuren om dit waanzinnige experiment te stoppen?"

De omwonenden proberen het heien al enige tijd tegen te houden, omdat het schade aan hun woningen veroorzaakt. Van de rechter mag bouwbedrijf Heijmans echter een andere manier van heien testen. Bij het slaan van twaalf palen wordt streng gecontroleerd over er normen worden overschreden.

In totaal zijn voor het hele complex ongeveer 400 palen nodig.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/422093/omwonenden-radeloos-na-nieuwe-schade-door-heien-amersfoort.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder