Omwonenden radeloos na nieuwe schade door heien Amersfoort

09-03-2012

AMERSFOORT - Het heien bij het Fourty5High-complex in Amersfoort heeft donderdag opnieuw tot schade geleid aan omliggende huizen. Tientallen omwonenden klagen volgens de bewonersvereniging over nieuwe scheuren in hun muren en plafonds. Eerder veroorzaakte scheuren blijken nu groter te zijn geworden.

Volgens de voorzitter van de bewonersvereniging zijn de buurtbewoners radeloos. "We dachten dat de bouw bij nieuwe schade stilgelegd zou worden, maar het is gewoon de hele dag doorgegaan. Wat moet er nog meer gebeuren om dit waanzinnige experiment te stoppen?"

De omwonenden proberen het heien al enige tijd tegen te houden, omdat het schade aan hun woningen veroorzaakt. Van de rechter mag bouwbedrijf Heijmans echter een andere manier van heien testen. Bij het slaan van twaalf palen wordt streng gecontroleerd over er normen worden overschreden.

In totaal zijn voor het hele complex ongeveer 400 palen nodig.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/422093/omwonenden-radeloos-na-nieuwe-schade-door-heien-amersfoort.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder