Nog geen oorzaak mysterieuze trillingen kantoorgebouw Westraven

06-07-2012

 

Utrecht - Rijkswaterstaat en de Rijksgebouwendienst hebben besloten dat het kantoorgebouw Westraven in Utrecht voorlopig dicht blijft voor verder onderzoek naar de oorzaak van de trillingen in het gebouw. Dit heeft Rijkswaterstaat vrijdag laten weten.

Foto: Google Maps

Medewerkers elders gehuisvest

De komende periode werken de medewerkers van Rijkswaterstaat nog op andere Rijkswaterstaatlocaties of thuis. Daarna worden zij op een alternatieve locatie gehuisvest tot er meer duidelijkheid is over de beschikbaarheid van Westraven.

Geen oorzaak
In de afgelopen week heeft de Rijksgebouwendienst onderzoek gedaan naar trillingen in kantoorgebouw Westraven. Het onderzoek heeft tot nu toe nog geen zekerheid gegeven over de oorzaak. Om alle mogelijke oorzaken en risico’s uit te sluiten is besloten het onderzoek voor te zetten. Dit neemt nog enige tijd in beslag.

Onderwerpen die bij het onderzoek betrokken zijn, zijn onder meer de constructie, de gebouwinstallaties, zoals liften, klimaat- en glaswassysteem en externe factoren zoals seismologische trillingen, weersomstandigheden, het verkeer op de A12 en het scheepvaartverkeer over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Onderzoek gaat langer duren
De Rijksgebouwendienst houdt er rekening mee dat het onderzoek langer kan gaan duren. Aangezien uitwijken naar andere Rijkswaterstaatlocaties en thuiswerken voor Rijkswaterstaat alleen op korte termijn een oplossing biedt, heeft de Rijksgebouwendienst de opties voor alternatieve huisvesting in kaart gebracht. Hierover wordt volgende week een definitieve keuze gemaakt.
  Bron: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/146703/Nog_geen_oorzaak_mysterieuze_trillingen_kantoorgebouw_Westraven.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder