Nieuws uit Dordrecht: Waterschade voor tientallen woningen

06-01-2012

DORDRECHT - Afgelopen nacht hebben tientallen woningen flink last gehad van het stijgende water. Bij de meldkamer in Dordrecht kwamen tientallen meldingen binnen van overlast en schade.

Het water steeg afgelopen nacht naar 2,35 meter boven NAP, het hoogste punt. Op sommige punten steeg het water zelfs tot 2,40 meter boven NAP.

Nu het water weer zakt, is de brandweer druk bezig met het leegpompen van kelders en woningen.

Ambtenaren van de gemeente Dordrecht zijn vandaag aan het inventariseren waar het hoogwater schade heeft aangericht aan straten en kades. Vooral verzakkingen worden zo snel mogelijk gerepareerd.

Op vier plaatsen is de mogelijkheid om zandzakken af te halen. Hoek Boomstraat/Taankade, hoek Roobrug/Nieuwe haven en hoek Leuvebrug/Voorstraat en tot slot op de gemeentewerf op de Kerkenplaat. Daarnaast worden de kades in de gaten gehouden en wanneer nodig afgesloten.

Bron: http://www.dordrecht.net/nieuws/2012-01-06-8504-waterschade-voor-tientallen-woningen.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder