Nieuws uit Dordrecht: Waterschade voor tientallen woningen

06-01-2012

DORDRECHT - Afgelopen nacht hebben tientallen woningen flink last gehad van het stijgende water. Bij de meldkamer in Dordrecht kwamen tientallen meldingen binnen van overlast en schade.

Het water steeg afgelopen nacht naar 2,35 meter boven NAP, het hoogste punt. Op sommige punten steeg het water zelfs tot 2,40 meter boven NAP.

Nu het water weer zakt, is de brandweer druk bezig met het leegpompen van kelders en woningen.

Ambtenaren van de gemeente Dordrecht zijn vandaag aan het inventariseren waar het hoogwater schade heeft aangericht aan straten en kades. Vooral verzakkingen worden zo snel mogelijk gerepareerd.

Op vier plaatsen is de mogelijkheid om zandzakken af te halen. Hoek Boomstraat/Taankade, hoek Roobrug/Nieuwe haven en hoek Leuvebrug/Voorstraat en tot slot op de gemeentewerf op de Kerkenplaat. Daarnaast worden de kades in de gaten gehouden en wanneer nodig afgesloten.

Bron: http://www.dordrecht.net/nieuws/2012-01-06-8504-waterschade-voor-tientallen-woningen.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder