Natte laag oorzaak van verzakking A2

14-09-2012

Maastricht - Een natte laag is de oorzaak van de herhaalde verzakkingen van het wegdek van de A2 bij knooppunt de Geusselt in Maastricht.

Dat blijkt uit onderzoek door aannemerscombinatie Avenue2, maakte projectbureau A2 Maastricht gisteren bekend. De natte laag is waarschijnlijk eind vorig jaar of begin dit jaar ontstaan tijdens het aanbrengen van de fundering voor de verlegging van de A2 naar het westen b ij MVV-stadion De Geusselt. In die periode is veel regen gevallen. De natte laag is inmiddels verwijderd en vervangen door droog materiaal. Projectbureau en aannemerscombinatie verwachten dat daarmee de oorzaak van de eerdere asfaltschades is weggenomen. Rijkswaterstaat liet eerder al weten te vermoeden dat de oorzaak van die verzakkingen in de fundering van het tijdelijke wegge deelte lag.

Bron: http://www.cobouw.nl/nieuws/techniek/2012/09/14/natte-laag-oorzaak-van-verzakking-a2

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder