'NAM moet schade aan woning Groninger vergoeden'

07-09-2016

GRONINGEN- Dat heeft de arbiter aardbevingsschade bepaald. De uitspraak kan gunstig uitpakken voor andere Groningers die aardbevingsschade hebben die niet wordt erkend.

Schade

De Groninger was naar de rechter gestapt nadat zijn woning twee jaar geleden, door de beving bij Garmerwolde, beschadigd was geraakt. Een schadeclaim werd door het Centrum Veilig Wonen afgewezen. De Groninger vroeg een contra-expertise aan waaruit bleek dat de schade 8000 euro bedraagt.

Volgens de rechter is het 'aannemelijk' dat de schade door een aardbeving is veroorzaakt, zo meldt RTV Noord. "Omdat het vaak moeilijk is vast te stellen of de schade al dan niet door een aardbeving is veroorzaakt, kan het onder omstandigheden gerechtvaardigd zijn een bewijsvermoeden te hanteren", zo valt te lezen in het vonnis.

'Redelijk bedrag'

Volgens de rechter hoeft de NAM niet de volledige 8000 euro te betalen, omdat een deel van de schade al eerder kan zijn ontstaan. De NAM en de Groninger moeten samen tot een 'redelijk bedrag' komen. Lukt dat niet, dat volgt alsnog een uitspraak over de hoogte van het bedrag.

Bron:http://www.nu.nl/groningen/4317964/nam-moet-schade-woning-groninger-vergoeden.html?redirect=1

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder