GRONINGEN- Aardgasproducent NAM heeft gisteren een pakket van tientallen schadeclaims binnengekregen. Het gaat om claims van Groningse huizenbezitters die de aardgasproducent verantwoordelijk houden voor de aardbevingen en bodemdalingen. Daardoor zijn hun huizen minder waard geworden, stellen zij.

Ongeveer honderd Groningers hebben zich verenigd in de Stichting WAG, meldt advocaat Pieter Huitema van De Haan Advocaten, het kantoor dat de belangen van de stichting behartigt.

Delen van de provincie Groningen worden de laatste jaren regelmatig opgeschrikt door aardschokken. Door die onrust in de bodem ontstaan scheuren in gebouwen en woningen. Hevige aardschokken in augustus en februari zorgden voor grote onrust in het noorden en duizenden schademeldingen aan het adres van de NAM.

De claims van Stichting WAG worden ingediend bij NAM. Als de onderneming en de stichting niet tot overeenstemming komen, volgt de gang naar de rechter.

Bron: http://www.metronieuws.nl/nieuws/nam-krijgt-claims-van-gedupeerden-vanwege-schade-door-bevingen/SrZmdy!bIcO6N7RcZLOk/