Meer bewoners klagen over trillingen combitunnel Nijverdal

02-06-2015

NIJVERDAL- In navolging van bewoners van zes woningen aan de Piet Heinweg in Nijverdal hebben nu ook bewoners van een flat aan dezelfde straat ProRail en Rijkswaterstaat aansprakelijk gesteld voor schade en overlast die worden veroorzaakt door trillingen van treinen die door de combitunnel rijden.

Inmiddels hebben zij van ProRail en Rijkswaterstaat gehoord dat die zich niet verantwoordelijk voelen voor de geluidsoverlast en de schade. Uit onderzoek zou zijn gebleken dat het treinverkeer geen schade aan woningen kan veroorzaken.
 

Willem van Duijn woont nog maar sinds een half jaar in de flat en heeft veel last van de trillingen. De bewoners zijn niet tevreden met het antwoord van Rijkswaterstaat en ProRail en gaan verdere juridische stappen ondernemen. "Wij willen graag de schade vergoed krijgen en een oplossing tegen de overlast. Wij zijn niet uit op een jarenlange procedure, maar willen graag samen tot een oplossing komen", zegt Willem van Duijn.

 

Reactie van Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat en ProRail laten in een gezamenlijke reactie weten dat ze een proef voorbereiden om de overlast te beperken. Zij begrijpen dat de bewoners juridische hulp hebben ingeschakeld. Dat traject wachten zij nu af.

 

Tempexplaten tegen trillingen

Voor financiële compensatie of zelfs uitkoping zullen de bewoners dan ook nog lang moeten procederen. Aanhaken bij de andere bewoners van de Piet Heinweg was geen optie, omdat zij al veel verder in de procedure zitten. Deze bewoners zijn blij dat er een nieuwe groep bewoners officieel is gaan klagen. "Het voelt als een soort erkenning en maakt onze zaak sterker", aldus bewoonster Annelies Scholten.

 

Inmiddels zijn zij akkoord gegaan met een proef met tempexplaten in de voortuin, die trillingen moeten helpen verminderen. Intussen gaan deze zes bewoners wel gewoon door met de juridische procedure.

Bron:http://www.rtvoost.nl/permalink.aspxtype=nieuws&id=219268&_ga=1.202421523.301879234.1442058942

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder