Korte aardbeving in Nederland, geen schade West-Brabant

08-09-2011

BREDA - Donderdagavond rond negen uur zou er een korte aardbeving met de kracht van 4.6 op de schaal van Richter hebben plaatsgevonden in Nederland. Het epicentrum lag in de buurt van Boxmeer. De politie Midden-en West-Brabant heeft wel verontruste telefoontjes binnengekregen, maar geen meldingen van schade.

Volgens de website van het EMSC ligt het epicentrum hier: op 51.66 N, 5.95 O, 2 km diep, 21 km S van nijmegen, 1 km O van Boxmeer


Breda

Ook vanuit Breda en andere plekken in West-Brabant komen meldingen van mensen die de beving gevoeld hebben. Bij de politie Midden- en West-Brabant zijn ongeveer tien telefoontjes van verontruste mensen binnengekomen, die meldingen kwamen vooral uit de regio Tilburg/Waalwijk. "Er zaten vooralsnog geen schademeldingen tussen", aldus een politiewoordvoerder donderdagavond rond 22.00 uur.

Politie

Andere politiekorpsen in het land kregen meer telefoontjes van verontruste burgers die zich afvroegen wat er aan de hand was, zo meldt het ANP. De politie Utrecht meldde een regen van telefoontjes in het servicecentrum. De politie Twente twittert dat het epicentrum van de mogelijke beving in het zuiden van het land zou liggen.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/9443808/Korte-aardbeving-in-Nederland-geen-schade-WestBrabant.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder