Kleine verzakkingen na lek Noord/Zuidlijn

20-01-2012

(Novum) - Enkele panden rond de Noord/Zuidlijn in Amsterdam zijn dinsdag na een lek één tot twee millimeter verzakt. Het gaat om drie panden bij het metrostation onder de Vijzelgracht. Volgens het projectbureau van de nieuwe metrolijn is het lek snel gedicht en wordt woensdag bekeken of sprake is van schade aan de panden.

Tijdens werkzaamheden 26 meter onder straatniveau raakte een voeg beschadigd waardoor water en zand de bouwput instroomden. De aannemer slaagde erin het lek binnen vijf minuten te dichten. Dinsdagavond en -nacht is de afdekconstructie van de voeg hersteld.

Uit metingen in de omgeving van het station blijkt dat de drie panden aan de Vijzelgracht licht gezakt zijn. Na het dichten van het lek zijn ze niet verder verzakt. Als er schade is aan de woningen, dan wordt die volgens het projectbureau Noord/Zuidlijn direct hersteld.

De door kosten- en tijdsoverschrijdingen geteisterde aanleg van de metrolijn zorgde al eerder voor verzakkingen. Door problemen bij hetzelfde station onder de Vijzelgracht werden eerder al woningen ontruimd. Ook kwam de bouw toen enige tijd stil te liggen.

De metrolijn moet medio 2017 klaar zijn.

Bron: http://www.nieuws.nl/678338
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder