Kleine verzakkingen na lek Noord/Zuidlijn

20-01-2012

(Novum) - Enkele panden rond de Noord/Zuidlijn in Amsterdam zijn dinsdag na een lek één tot twee millimeter verzakt. Het gaat om drie panden bij het metrostation onder de Vijzelgracht. Volgens het projectbureau van de nieuwe metrolijn is het lek snel gedicht en wordt woensdag bekeken of sprake is van schade aan de panden.

Tijdens werkzaamheden 26 meter onder straatniveau raakte een voeg beschadigd waardoor water en zand de bouwput instroomden. De aannemer slaagde erin het lek binnen vijf minuten te dichten. Dinsdagavond en -nacht is de afdekconstructie van de voeg hersteld.

Uit metingen in de omgeving van het station blijkt dat de drie panden aan de Vijzelgracht licht gezakt zijn. Na het dichten van het lek zijn ze niet verder verzakt. Als er schade is aan de woningen, dan wordt die volgens het projectbureau Noord/Zuidlijn direct hersteld.

De door kosten- en tijdsoverschrijdingen geteisterde aanleg van de metrolijn zorgde al eerder voor verzakkingen. Door problemen bij hetzelfde station onder de Vijzelgracht werden eerder al woningen ontruimd. Ook kwam de bouw toen enige tijd stil te liggen.

De metrolijn moet medio 2017 klaar zijn.

Bron: http://www.nieuws.nl/678338
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder