Klachten over trillingen huizen Nieuwe Boschstraat Breda

30-07-2013

BREDA - Bewoners van de Nieuwe Boschstraat in Breda hebben bij de gemeente aan de bel getrokken vanwege hevige trillingen in hun huizen.

In diverse woningen zijn scheuren ontstaan.

Bewoner Willem Paterik heeft begin deze maand een brief in de bus gestopt bij zijn zestig straatgenoten. De helft van hen heeft gereageerd en het aantal klachten is verontrustend. Grootste probleem is volgens de bewoners dat het toegenomen aantal bussen van Veolia met te grote snelheid door hun straat razen. De anderhalf jaar geleden uitgevoerde reconstructie van de straat lijkt het probleem alleen maar te verergeren. Paterik in zijn brief: "Mijn huis trilt nog steeds héél erg bij bijna elke voorbijtrekkende bus. Het huis schudt tot en met de bovenste verdieping toe. Mijn bed trilt, de glazen trillen in de kast en mijn lamp die aan staaldraden boven mijn eetkamertafel hangt, maakt lawaai."

Reactie
Namens bewoners heeft Paterik de gemeente op 10 juli een brief gestuurd. Aanvankelijk bleef een reactie uit maar de afgelopen dagen zijn snelheidsmeters geplaatst en twee smiley's om weggebruikers op hun snelheid te wijzen.

"We hebben het wegdek volledig vernieuwd. Het is geschikt voor 50 km/u. We hebben regelmatig overleg met Veolia over de snelheid van bussen. Als mensen schade hebben, moeten ze in gesprek gaan met ons", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Lichtpuntje in deze zaak is dat de overlast over enige tijd vanzelf verdwijnt. Als de werkzaamheden rond het NS-station klaar zijn, rijden er geen bussen meer door de Nieuwe Boschstraat.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/klachten-over-trillingen-huizen-nieuwe-boschstraat-breda-1.3937118?ref=region_header

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder