Klachten over trillingen huizen Nieuwe Boschstraat Breda

30-07-2013

BREDA - Bewoners van de Nieuwe Boschstraat in Breda hebben bij de gemeente aan de bel getrokken vanwege hevige trillingen in hun huizen.

In diverse woningen zijn scheuren ontstaan.

Bewoner Willem Paterik heeft begin deze maand een brief in de bus gestopt bij zijn zestig straatgenoten. De helft van hen heeft gereageerd en het aantal klachten is verontrustend. Grootste probleem is volgens de bewoners dat het toegenomen aantal bussen van Veolia met te grote snelheid door hun straat razen. De anderhalf jaar geleden uitgevoerde reconstructie van de straat lijkt het probleem alleen maar te verergeren. Paterik in zijn brief: "Mijn huis trilt nog steeds héél erg bij bijna elke voorbijtrekkende bus. Het huis schudt tot en met de bovenste verdieping toe. Mijn bed trilt, de glazen trillen in de kast en mijn lamp die aan staaldraden boven mijn eetkamertafel hangt, maakt lawaai."

Reactie
Namens bewoners heeft Paterik de gemeente op 10 juli een brief gestuurd. Aanvankelijk bleef een reactie uit maar de afgelopen dagen zijn snelheidsmeters geplaatst en twee smiley's om weggebruikers op hun snelheid te wijzen.

"We hebben het wegdek volledig vernieuwd. Het is geschikt voor 50 km/u. We hebben regelmatig overleg met Veolia over de snelheid van bussen. Als mensen schade hebben, moeten ze in gesprek gaan met ons", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Lichtpuntje in deze zaak is dat de overlast over enige tijd vanzelf verdwijnt. Als de werkzaamheden rond het NS-station klaar zijn, rijden er geen bussen meer door de Nieuwe Boschstraat.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/klachten-over-trillingen-huizen-nieuwe-boschstraat-breda-1.3937118?ref=region_header

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder