Huizen met scheuren zijn veilig

19-07-2010

ZEVENAAR - De bewoners van twee huizen in Zevenaar die sinds enkele weken scheuren in de muren vertonen, hoeven voor hun veiligheid niet te vrezen. De scheuren hebben geen invloed op de bouwkundige constructie van de twee huizen, zeggen deskundigen van de gemeente Zevenaar.

Beide woningen, gelegen in de Molenwijk en aan de Kuilsmaat, zijn vorige week aan een technisch onderzoek onderworpen.

Het uitdrogen van de kleilaag onder de twee huizen is de oorzaak van de recente klachten, zo constateert de gemeente Zevenaar. De bewoners hebben het advies gekregen om de klei onder de betonnen fundering nat te houden. Dat kan via een eigenhandig gemaakt infiltratiesysteem, zoals ook elders in Zevenaar toegepast wordt.

De suggestie van de huiseigenaar aan de Kuilsmaat dat de scheuren te wijten kunnen zijn aan het boren voor de bergbezinkleiding, wijst de gemeente Zevenaar af. De afstand tussen de woning en de megarioolbuis is te groot, aldus de deskundigen.

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/liemers/7003384/Huizen-met-scheuren-zijn-veilig.ece

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder