Herrie Betuweroute voorlopig niet aangepakt

02-06-2012

Omwonenden van de Betuweroute hebben flink overlast van de herrie van de treinen. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu zegt dat het geluid wel onder de wettelijke normen ligt.

Naar aanleiding van klachten van bewoners uit Hardinxveld-Giessendam zijn er uitgebreide geluidsmetingen gedaan. Die geven aan dat het geluid binnen de officiële grenzen. Wel erkent het ministerie dat mensen last kunnen hebben van het geluid van de zware goederentreinen.

De komende tijd komen er geen maatregelen tegen de overlast. Wel staat een groot onderzoek op stapel naar de geluidsoverlast, de trillingen en het effect van de Betuweroute op de flora en fauna. Op zijn vroegst eind dit jaar moeten de conclusies van dat onderzoek op tafel liggen. Pas dan wordt bekeken of er maatregelen nodig zijn.

ProRail verwacht dat er in de toekomst stillere treinen op de route gaan rijden. Het bedrijf kan niets zeggen over de termijn waarop dat zal gaan gebeuren. 

Bron: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/06_juni/02/binnenland/klachten-om-herrie-betuweroute.xml

 

 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder