Grote zorgen over extra goederentreinen

16-02-2012

OLDENZAAL - Voor de broers Wim en Herbert Hellegers van de Lyceumstraat was het donderdag eind van de middag zonneklaar. 'We worden aan het lijntje gehouden.' Nog even trekt Wim aan zijn sigaret en stapt dan met zijn broer het stadhuis binnen om met eigen ogen te zien hoe de plannen voor extra goederentreinen door Oost-Nederland en door Oldenzaal eruit zien.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu houdt een inloopavond. Onderwerp: de goederenroute Oost-Nederland van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Dit soort bijeenkomsten werd al gehouden in andere spoorgemeenten in Gelderland en Overijssel en deze donderdag is Oldenzaal aan de beurt. Als directe buren van het spoor hebben de broers Hellegers grote belangstelling voor het plan extra goederentreinen door Oost-Nederland te laten rijden.

Maar veel vertrouwen dat de minister en railbeheerder ProRail de spoorbewoners optimaal willen beschermen hebben ze niet. 'Men is in het westen bij de Tweede Maasvlakte begonnen met geld uitgeven. Nu ze naar het oosten komen, raakt het geld op', zegt Wim Hellegers. Zij weten het als geen ander: de goederentreiner zijn langer, zwaarder, ze moeten sneller rijden en vooral: er komen er nu al veel meer over Oldenzaals spoor dan een paar jaar geleden. 'Elke nacht rond half drie is er een hele lange. Je hoort hem aankomen en pas tien minuten later is het gedender over de rails niet meer te horen. Elke nacht opnieuw.'

Alwie Brookhuis en Pieter van Winsen van de Boerskottenlaan ten zuiden van de spoorlijn zijn er ook. 'We hebben al jaren scheuren in onze huizen. Drie keer raden waar dat door komt. Die treinen natuurlijk.' Van Winsen zegt dat hij en zijn vrouw met de ramen dicht slapen. 'Vooral die Oost-Europese treinen zijn vreselijk als ze hier over de wissels gaan.'

Bron: http://www.tctubantia.nl/regio/noordoosttwente/10482561/Grote-zorgen-over-extra-goederentreinen.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder