'Groningse toestanden' aan het Nonnetje in Bergen op Zoom: huizen verzakken

27-03-2017

BERGEN OP ZOOM - Zeker twintig bewoners van de straat Nonnetje in nieuwbouwwijk De Markiezaten hebben last van vocht in hun huizen, niet goed functionerende ventilatie, verzakking  van tuinbestrating en een hoge grondwaterstand in de kruipruimte. Sommige bewoners vinden dat Stadlander als eigenaar van het huizenblok veel te weinig doet om de problemen op te lossen. Stadlander erkent dat er te lang is gewacht om in te grijpen. 

“Nog even en we hebben hier ook Groningse toestanden. Al sinds de oplevering van de woningen in 2012 gaat het mis.  Wij denken dat de verzakkingen te maken hebben met de opgespoten grond die inklinkt. Onlangs hebben ze onze voordeur een stuk hoger opgehangen, want ook die hing niet meer op dezelfde plaats.  In de muren zitten ook scheuren, dat zou bij zo'n nieuw huis echt niet mogen. En het is daarnaast ook ontzettend vochtig, dat kan nooit goed zijn voor de gezondheid", aldus bewoonster Charity Mc Gowan. Haar bezorgdheid wordt gedeeld door haar buren. 

'Woongenot op de proef gesteld'

,,Wij hebben er allemaal last van. Heel vervelend, want ons woongenot wordt al jarenlang op de proef gesteld", aldus Nonnetje-bewoner en lid van de bewonerscommissie René Adan. Deze commissie heeft al langere tijd overleg met Stadlander om hun schade te compenseren. ,,We hebben onlangs te horen gekregen dat we een half jaar lang 60 procent korting  per maand krijgen op de huur. Daarnaast gaan ze in april kijken hoe ze het vochtprobleem kunnen aanpakken. Wat ons betreft gaan deze maatregelen niet ver genoeg. Wij hebben vanwege ons jarenlang tegen de huurverhogingen verzet vanwege aantasting van het woongenot. Dan is een half jaar compensatie wel erg karig. Daarnaast hebben ze ons al vaker iets beloofd, maar tot nu toe is er weinig gebeurd. We willen zo snel mogelijk oplossingen zien."

Problemen erkend
Stadlander-woordvoerder Bert Jansen geeft toe dat zijn organisatie te lang heeft gewacht om in te grijpen. ,,We erkennen de problemen en daarom hebben we ook besloten om de hoogst mogelijke compensatie van 60 procent korting op de huur door te voeren." Wat precies de oorzaak van het vochtprobleem en de verzakkingen is, kan Jansen nog niet zeggen. ,,We gaan onderzoek doen om dat exact vast te stellen, we beginnen in april. Daarnaast hebben we al een paar aanpassingen gedaan zoals het verbeteren van de afwatering van de tuinen en het aanpassen van de ventilatiesystemen. Verder wordt vooral het vochtgehalte in de huizen door de inwoners als groot probleem ervaren. Dat proberen we zo snel mogelijk aan te pakken."

Bron:http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/groningse-toestanden-aan-het-nonnetje-in-bergen-op-zoom-huizen-verzakken~acde3445/

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder