'Groningse toestanden' aan het Nonnetje in Bergen op Zoom: huizen verzakken

27-03-2017

BERGEN OP ZOOM - Zeker twintig bewoners van de straat Nonnetje in nieuwbouwwijk De Markiezaten hebben last van vocht in hun huizen, niet goed functionerende ventilatie, verzakking  van tuinbestrating en een hoge grondwaterstand in de kruipruimte. Sommige bewoners vinden dat Stadlander als eigenaar van het huizenblok veel te weinig doet om de problemen op te lossen. Stadlander erkent dat er te lang is gewacht om in te grijpen. 

“Nog even en we hebben hier ook Groningse toestanden. Al sinds de oplevering van de woningen in 2012 gaat het mis.  Wij denken dat de verzakkingen te maken hebben met de opgespoten grond die inklinkt. Onlangs hebben ze onze voordeur een stuk hoger opgehangen, want ook die hing niet meer op dezelfde plaats.  In de muren zitten ook scheuren, dat zou bij zo'n nieuw huis echt niet mogen. En het is daarnaast ook ontzettend vochtig, dat kan nooit goed zijn voor de gezondheid", aldus bewoonster Charity Mc Gowan. Haar bezorgdheid wordt gedeeld door haar buren. 

'Woongenot op de proef gesteld'

,,Wij hebben er allemaal last van. Heel vervelend, want ons woongenot wordt al jarenlang op de proef gesteld", aldus Nonnetje-bewoner en lid van de bewonerscommissie René Adan. Deze commissie heeft al langere tijd overleg met Stadlander om hun schade te compenseren. ,,We hebben onlangs te horen gekregen dat we een half jaar lang 60 procent korting  per maand krijgen op de huur. Daarnaast gaan ze in april kijken hoe ze het vochtprobleem kunnen aanpakken. Wat ons betreft gaan deze maatregelen niet ver genoeg. Wij hebben vanwege ons jarenlang tegen de huurverhogingen verzet vanwege aantasting van het woongenot. Dan is een half jaar compensatie wel erg karig. Daarnaast hebben ze ons al vaker iets beloofd, maar tot nu toe is er weinig gebeurd. We willen zo snel mogelijk oplossingen zien."

Problemen erkend
Stadlander-woordvoerder Bert Jansen geeft toe dat zijn organisatie te lang heeft gewacht om in te grijpen. ,,We erkennen de problemen en daarom hebben we ook besloten om de hoogst mogelijke compensatie van 60 procent korting op de huur door te voeren." Wat precies de oorzaak van het vochtprobleem en de verzakkingen is, kan Jansen nog niet zeggen. ,,We gaan onderzoek doen om dat exact vast te stellen, we beginnen in april. Daarnaast hebben we al een paar aanpassingen gedaan zoals het verbeteren van de afwatering van de tuinen en het aanpassen van de ventilatiesystemen. Verder wordt vooral het vochtgehalte in de huizen door de inwoners als groot probleem ervaren. Dat proberen we zo snel mogelijk aan te pakken."

Bron:http://www.bndestem.nl/bergen-op-zoom/groningse-toestanden-aan-het-nonnetje-in-bergen-op-zoom-huizen-verzakken~acde3445/

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder