Goirlese woningen beginnen te scheuren

11-10-2011

GOIRLE - De een na de andere woning aan de Volmolen (wijk Hoge Wal) in Goirle begint scheuren te vertonen.

De veertien koopbungalows voor 55-plussers werden in 2000 door Stichting Initiatieven Realisatie 55+ Woningbouw (SIR-55) gerealiseerd.

Nu, elf jaar later, vertonen de gebreken aan de woningen een structureel karakter. Door een fout krimpt het dak en worden de muren naar binnen getrokken. Aan de buitenkant ontstaan daardoor scheuren. In het voorjaar doken de eerste scheuren op bij een huis op de hoek van de Volmolen, sindsdien begint het proces ook bij de andere woningen.

Vanaf het ontstaan van de eerste scheuren, hebben bewoners van de Volmolen het probleem bij ontwikkelaar SIR-55 aangekaart. Maar omdat de garantie is verlopen en de stichting niet beschikt over voldoende financiële middelen, geeft die aan 'de bewoners niet tegemoet te kunnen komen'. Tot ongenoegen van de woningbezitters.Foto: Een scheur in een van de huizen aan de Volmolen.

Bron: http://bd.nl/nieuws/goirle/goirlese-woningen-beginnen-te-scheuren-1.117310

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder