Gemeente wil hei-werkzaamheden Fourty5high niet stilleggen

03-01-2012

AMERSFOORT - J.J. Vahstal, eigenaar van het Oppidium Amersfoort BV, heeft directe stopzetting van de hei-activiteiten geëist bij het project Fourty5high. ,,Wij zullen u door onze advocaat mevrouw mr. D de Bruin per direct aansprakelijk laten stellen voor alle schade en gevolgschade voorvloeiende uit uw onverantwoord handelen'', schrijft Vahstal in een aangetekende brief aan Heijmans Bouw. De gemeente Amersfoort ziet geen reden de werkzaamheden stil te leggen, vertelt gemeentewoordvoerder Van der Leest.

De gemeentewoordvoerder bevestigt dat de verantwoordelijk wethouder een bericht heeft gekregen van Vahstal. ,,Er is wel een bouwinspecteur langs geweest, maar wij zien reden om de werkzaamheden stil te leggen.''
Volgens Vahstal veroorzaken de heiwerkzaamheden te veel trillingen. ,,We constateren echter, dat op de trillings-meters nu reeds een uitslag te zien is van 5.8'', schrijft hij. ,,Overleg tussen uw constructeur, de heer Romkes zijnde onze constructeur en de gemeente Amersfoort zal de basis moeten zijn voor een verantwoorde verdere voortgang'', vindt Vahstal. Al eerder had Vahstal aangegeven dat het heien voor dit project 'totaal onverantwoord' was. Hij heeft problemen met de funderingsconstructie voor Fourty5High waarbij 400 heipalen van 450x450x 18 meter de grond in moeten. ,,De tussenliggende oerlaag is zo hard dat tijdens het heien van de palen bij het Eemcenter de kopjes aan de Amsterdamseweg 18, 500 meter verwijderd op tafel stonden te dansen.
Het naastgelegen project Oppidium, inclusief de 45 meterhoge toren is gebouwd op staal. Vahstal houdt Heijmans aansprakelijk voor alle schade die mogelijk kan optreden door de keuze van het funderingssysteem. ,,Wij vinden het uiterst onverantwoord dat u naast ons pand het welk op staal is gebouwd deze keuze heeft gemaakt.''
De BPA heeft het college van b en w vragen gesteld over de kwestie.

Bron: http://www.destadamersfoort.nl/_incs/heiwerkzaamheden_fourty5high_stopzetten_22305532.html

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder