Evacuatie flat Tilburg na verzakking

17-05-2013

TILBURG- Volgens de gemeente is de situatie gevaarlijk. Het is nog onduidelijk of het gebouw nog verder verzakt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De flat in de buurt van het Piusplein ligt naast een metersdiepe bouwput waar een nieuw appartementencomplex wordt gebouwd. Aan die kant is het gebouw verzakt. Het is nog niet bekend hoe dat heeft kunnen gebeuren. Een kier van een paar centimeter tussen het pand en een naastgelegen gebouw ontstond in slechts een paar dagen. Een omwonende zou dat hebben omgemerkt. Het werk naast het complex is stopgezet.

De bewoners moesten donderdagavond hun huis verlaten en hebben de nacht doorgebracht in een hotel of bij familie. Het is nog niet bekend wanneer ze weer naar huis kunnen. Ze hebben te horen gekregen dat de evacuatie 'nog wel een paar dagen kan duren'.

De gemeente, aannemer en ontwikkelaar overleggen momenteel over de oorzaak van de problemen en welke maatregelen moeten worden genomen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21574175/__Evacuatie_flat_Tilburg__.html
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder