Evacuatie flat Tilburg na verzakking

17-05-2013

TILBURG- Volgens de gemeente is de situatie gevaarlijk. Het is nog onduidelijk of het gebouw nog verder verzakt. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De flat in de buurt van het Piusplein ligt naast een metersdiepe bouwput waar een nieuw appartementencomplex wordt gebouwd. Aan die kant is het gebouw verzakt. Het is nog niet bekend hoe dat heeft kunnen gebeuren. Een kier van een paar centimeter tussen het pand en een naastgelegen gebouw ontstond in slechts een paar dagen. Een omwonende zou dat hebben omgemerkt. Het werk naast het complex is stopgezet.

De bewoners moesten donderdagavond hun huis verlaten en hebben de nacht doorgebracht in een hotel of bij familie. Het is nog niet bekend wanneer ze weer naar huis kunnen. Ze hebben te horen gekregen dat de evacuatie 'nog wel een paar dagen kan duren'.

De gemeente, aannemer en ontwikkelaar overleggen momenteel over de oorzaak van de problemen en welke maatregelen moeten worden genomen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/21574175/__Evacuatie_flat_Tilburg__.html
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder