Emmen wacht forse schadeclaim uit Schoonebeek

15-10-2010

SCHOONEBEEK - Emmen kan rekenen op een forse schadeclaim van een grote groep bewoners uit de nieuwbouwwijk Stroomdal in Schoonebeek. Zij kampen al jaren met wateroverlast. Veel bewoners hebben als gevolg daarvan honderden, zo niet duizenden euro's schade geleden: beplanting die dood gaat, tuinen die verzakken en blank staan, kruipruimten die vollopen, aanleg van drainage.

Sommige bewoners zijn enkel vanwege de wateroverlast verhuisd, zoals Bob den Baas. "Met een gewoon buitje stond alles bij ons meteen blank. De vijver stroomde over, de vissen zwommen letterlijk de tuin in."

Na jaren gesteggel met diverse instanties over de vraag wie voor de wateroverlast verantwoordelijk is, zijn de bewoners ten einde raad naar de Nationale Ombudsman gestapt. Die stelt nu dat de gemeente Emmen verantwoordelijk is en in deze zaak niet behoorlijk heeft gehandeld.

Met die aanbeveling op zak overweegt de wijkvereniging Landelijk Stroomdal naar de rechter te stappen, teneinde de schade op de gemeente te verhalen. Bewoner Peter van Vliet strijdt al vijf jaar over de wateroverlast. Hij zegt al die jaren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd. "Deze wijk had eigenlijk nooit aangelegd mogen worden op deze plek.

Door een dikke leemlaag kan het regenwater vanaf hier nergens heen. En we zitten hier op het laagste punt. Water vanaf de hoger gelegen Hondsrug en vanuit Duitsland komt allemaal hierheen." Van Vliet vindt dat de wijk ten koste van de bewoners is doorgedrukt. "Informatie is achtergehouden."

Bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/dvhn%20video/article6484396.ece/Emmen-wacht-forse-schadeclaim-uit-Schoonebeek

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder