Emmen wacht forse schadeclaim uit Schoonebeek

15-10-2010

SCHOONEBEEK - Emmen kan rekenen op een forse schadeclaim van een grote groep bewoners uit de nieuwbouwwijk Stroomdal in Schoonebeek. Zij kampen al jaren met wateroverlast. Veel bewoners hebben als gevolg daarvan honderden, zo niet duizenden euro's schade geleden: beplanting die dood gaat, tuinen die verzakken en blank staan, kruipruimten die vollopen, aanleg van drainage.

Sommige bewoners zijn enkel vanwege de wateroverlast verhuisd, zoals Bob den Baas. "Met een gewoon buitje stond alles bij ons meteen blank. De vijver stroomde over, de vissen zwommen letterlijk de tuin in."

Na jaren gesteggel met diverse instanties over de vraag wie voor de wateroverlast verantwoordelijk is, zijn de bewoners ten einde raad naar de Nationale Ombudsman gestapt. Die stelt nu dat de gemeente Emmen verantwoordelijk is en in deze zaak niet behoorlijk heeft gehandeld.

Met die aanbeveling op zak overweegt de wijkvereniging Landelijk Stroomdal naar de rechter te stappen, teneinde de schade op de gemeente te verhalen. Bewoner Peter van Vliet strijdt al vijf jaar over de wateroverlast. Hij zegt al die jaren van het kastje naar de muur te zijn gestuurd. "Deze wijk had eigenlijk nooit aangelegd mogen worden op deze plek.

Door een dikke leemlaag kan het regenwater vanaf hier nergens heen. En we zitten hier op het laagste punt. Water vanaf de hoger gelegen Hondsrug en vanuit Duitsland komt allemaal hierheen." Van Vliet vindt dat de wijk ten koste van de bewoners is doorgedrukt. "Informatie is achtergehouden."

Bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/dvhn%20video/article6484396.ece/Emmen-wacht-forse-schadeclaim-uit-Schoonebeek

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder