Buurtbewoonster Nadia vreest nieuwe problemen

05-11-2011

SINT-GENESIUS-RODE - Supermarktketen Lidl wil haar vestiging in Sint-Genesius-Rode afbreken en heropbouwen. Buurtbewoonster Nadia Ben Alaam ziet dat niet zitten, nadat ze bij de oorspronkelijke bouw al veel schade opliep en in een juridische procedure verwikkeld is.

Wat Lidl precies van plan is met de winkel langs de Hallesesteenweg in Sint-Genesius-Rode, is niet volledig duidelijk. In de stedenbouwkundige aanvraag staat dat het gaat om het afbreken en heropbouwen van een handelsruimte met parking.Nadia Ben Alaam heeft al een lijvig dossier over haar problemen met (foto: Jelle Schepers)

Het nieuwe gebouw zou 1202 vierkante meter in oppervlakte zijn, 94 parkeerplaatsen tellen en een 9 meter brede oprit omvatten. Mogelijk wordt ook de woning rechts van de site mee in het project opgenomen. Tot en met maandag 14 november kan iedereen op het gemeentehuis de plannen inkijken en bezwaar indienen. Zolang het onderzoek loopt, wil Lidl geen commentaar kwijt.

Van het bezwaar van buurtbewoonster Nadia Ben Alaam (45), wiens woning aan de linkerkant van de winkel grenst, mag Lidl al zeker zijn. 'Ik wil absoluut niet dat Lidl hier opnieuw begint te bouwen', vertelt Nadia. 'De eerste bouw ongeveer rond de eeuwwisseling heeft al voor genoeg problemen gezorgd. Mijn woning heeft daarbij immers zware schade opgelopen. Ze hebben hier destijds enorm putten in de grond geboord. Het voelde als een aardbeving. Heel wat borden en glazen zijn toen op de grond beland. Maar dat was zeker niet het ergst. Mijn huis is verzakt en scheef komen te staan. Onder meer in mijn vloer waren er overal barsten en scheuren. Ik heb verschillende tegels moeten vervangen, maar vond het oorspronkelijke motief niet meer. Mooi is anders. Ook heel wat deuren en ramen stonden scheef door het boren. Ook die waren allemaal aan vervanging toe. Dat is nog niet allemaal gebeurd, want dat kost allemaal een hoop geld. In totaal heb ik al 50.000 euro aan herstellingen moeten uitgeven. Tel daar het geld voor de experts en mijn advocaat en nog andere kosten bij, en dan kom je op ongeveer 80.000 euro uit. Van de verzekering heb ik nog niets gekregen. Lidl heeft wel al voorgesteld om ongeveer 7.000 euro te geven, maar dat heb ik uiteraard geweigerd. Toen ik hoorde van de komst van de winkel, was ik nog blij. Een supermarkt dichtbij is altijd handig. Maar intussen heb ik niets dan problemen gekend. Mijn huwelijk is ook stukgelopen. Als alleenstaande moeder met 6 kinderen is het niet gemakkelijk. Twee jaar geleden had Lidl al een gelijkaardige aanvraag gedaan, maar de vergunning is toen niet toegekend. Volgens de gemeente hadden toen ook vele andere mensen bezwaar. Ik dacht dat daarmee de kous af was, maar niets is minder waar. Mijn advocaat gaat volgende week een bezwaar indienen.'

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=S83HUKMI

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder