Huizen barsten op drukke Driegaaien

20-01-2012

SINT-NIKLAAS - Het erg drukke verkeer op Driegaaien in Sint-Niklaas doet woningen barsten. De versleten voegen tussen de betonplaten zijn mee de oorzaak. ‘Het gedaver, het gerommel, de trillingen... het is niet te doen', vertellen buurtbewoners.

Buurtbewoners van Driegaaien zijn het gedaver en de vele trillingen veroorzaakt door het drukke wegverkeer meer dan moe.

‘De betonplaten van de weg hebben hun beste tijd gehad', vertellen Herman Verhaegen en André Rombaut. ‘De gleuven tussen de betonplaten zijn uitgesleten door het zwaar vervoer, maar ook de vele personenwagens doen er geen deugd aan. De trillingen planten zich voort door onze tuintjes naar de woning. Op sommige plaatsen treden er barsten in muren op of valt het voegsel gewoon naar beneden.'

In 2008 is het dossier aangekaart bij het stadsbestuur. In 2010 en '11 is het stadsbestuur opnieuw gecontacteerd over de aanslepende problematiek.

‘De trillingen verhinderen dat je een degelijke nachtrust geniet', zeggen Rombaut en Verhaegen. ‘Er is blijkbaar niets dat het gedaver tegenhoudt. Het lawaai is nauwelijks houdbaar. De barsten in onze woningen proberen we alvast zelf wat weg te werken, maar als het verkeer zo doorgaat, treden er nieuwe scheuren op. En het wegdek wordt er niet beter op. Een goede keuze zou zijn dat er een laagje asfalt wordt aangebracht, omdat dit minder trillingen teweegbrengt.'

Schepen van Openbare Werken Gaspard Van Peteghem (SP.A) werd ook aan de problemen in de Driegaaienstraat herinnerd door CD&V-gemeenteraadslid Patric Gorrebeeck. Beiden zijn overtuigd van de noodzaak van verbeteringswerken op Driegaaien.

‘We willen de uitgesleten voegen tussen de betonplaten al een hele tijd aanvullen en herstellen', zegt schepen Van Peteghem. ‘Probleem is echter dat door de werken aan het rusthuis op Tereken, wij in eenrichtingsverkeer moesten voorzien en het verkeer op Driegaaien passeert.

Mogelijk trachten we tijdens een verlofperiode met onze eigen asfaltmachine en personeel nog de sleuven te herstellen. Maar dan moeten we Driegaaien een tijdje afsluiten.'

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DC3L4EOR

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder