Huizen barsten op drukke Driegaaien

20-01-2012

SINT-NIKLAAS - Het erg drukke verkeer op Driegaaien in Sint-Niklaas doet woningen barsten. De versleten voegen tussen de betonplaten zijn mee de oorzaak. ‘Het gedaver, het gerommel, de trillingen... het is niet te doen', vertellen buurtbewoners.

Buurtbewoners van Driegaaien zijn het gedaver en de vele trillingen veroorzaakt door het drukke wegverkeer meer dan moe.

‘De betonplaten van de weg hebben hun beste tijd gehad', vertellen Herman Verhaegen en André Rombaut. ‘De gleuven tussen de betonplaten zijn uitgesleten door het zwaar vervoer, maar ook de vele personenwagens doen er geen deugd aan. De trillingen planten zich voort door onze tuintjes naar de woning. Op sommige plaatsen treden er barsten in muren op of valt het voegsel gewoon naar beneden.'

In 2008 is het dossier aangekaart bij het stadsbestuur. In 2010 en '11 is het stadsbestuur opnieuw gecontacteerd over de aanslepende problematiek.

‘De trillingen verhinderen dat je een degelijke nachtrust geniet', zeggen Rombaut en Verhaegen. ‘Er is blijkbaar niets dat het gedaver tegenhoudt. Het lawaai is nauwelijks houdbaar. De barsten in onze woningen proberen we alvast zelf wat weg te werken, maar als het verkeer zo doorgaat, treden er nieuwe scheuren op. En het wegdek wordt er niet beter op. Een goede keuze zou zijn dat er een laagje asfalt wordt aangebracht, omdat dit minder trillingen teweegbrengt.'

Schepen van Openbare Werken Gaspard Van Peteghem (SP.A) werd ook aan de problemen in de Driegaaienstraat herinnerd door CD&V-gemeenteraadslid Patric Gorrebeeck. Beiden zijn overtuigd van de noodzaak van verbeteringswerken op Driegaaien.

‘We willen de uitgesleten voegen tussen de betonplaten al een hele tijd aanvullen en herstellen', zegt schepen Van Peteghem. ‘Probleem is echter dat door de werken aan het rusthuis op Tereken, wij in eenrichtingsverkeer moesten voorzien en het verkeer op Driegaaien passeert.

Mogelijk trachten we tijdens een verlofperiode met onze eigen asfaltmachine en personeel nog de sleuven te herstellen. Maar dan moeten we Driegaaien een tijdje afsluiten.'

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DC3L4EOR

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder