Bus laat huis trillen, scheuren en kraken

28-01-2011

NIJMEGEN - Nijmegenaar Ton Hooghoudt baalt er stevig van. Door wegwerkzaamheden aan de Molenweg komt de bus iedere dag langs zijn woning aan de Korte Bredestraat. Volgens Hooghoudt rijden de bussen veel te hard over de drempel voor zijn woning, en dat zorgt voor trillingen en scheuren in zijn huis.

"De Molenweg is nu sinds augustus afgesloten. Het zou in het begin drie maanden duren maar nu is het werk nog steeds niet klaar", zegt hij gepikeerd.

Hooghoudt schreef een brief naar de gemeente om zijn ongenoegen kenbaar te maken. Via een brief werden zijn bezwaren allemaal afgewezen. "Wat ik vooral vervelend vind is dat de gemeente niet persoonlijk heeft gereageerd."

Om het probleem op te lossen heeft hij een bord in de tuin gezet met een vriendelijk verzoek aan de buschauffeurs om zachter te rijden. De chauffeurs begrijpen de commotie niet. "We kunnen helemaal niet harder dan 30 over deze drempel heen. Anders komen we met de voorkant op de grond", zegt chauffeuse Lenny Zembsch.

De gemeente betreurt de situatie. "Door het weer hebben de werkzaamheden een tijdje stilgelegen. In de week van 7 februari moet de Molenweg klaar zijn. Dan rijdt de bus weer normaal."

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/8049181/Bus-laat-huis-trillen,-scheuren-en-kraken.ece

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder