Bewoners Schansweg Klundert stoppen werk aan weg

16-10-2013

KLUNDERT – Bewoners van de Schansweg in Klundert hebben woensdag met een kleine actie de werkzaamheden aan het wegdek in hun straat geblokkeerd. Een van de bewoonsters plaatste haar auto dwars op de weg, pal voor de kraan die bij het werk wordt gebruikt.

De kraanwagen kon daardoor geen kant meer uit.

De bewoners zijn doodsbenauwd voor de trillingen die het wegwerk veroorzaakt. Dat leidt tot beschadiging van hun woningen, vrezen ze.

Daar hebben ze ervaring mee: vorig najaar lag de Schansweg ook al gedeeltelijk open, toen om de riolering te vervangen. Dat bracht volgens de bewoners zware trillingen teweeg, waardoor scheuren in de muren van hun huizen zijn ontstaan.

Tot schrik van de bewoners verscheen woensdagmorgen precies dezelfde zware kraan als in 2012 in de Schansweg. Daarop barricadeerden ze de weg met de auto.

De bewoners en de gemeente Moerdijk hebben nu afgesproken dat de wegwerkers zo zorgvuldig mogelijk te werk zullen gaan om de trillingen te beperken. Hebben de bewoners toch klachten, dan kunnen ze zich direct tot de gemeente wenden.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/bewoners-schansweg-klundert-stoppen-werk-aan-weg-1.4054926

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder