Bewoners Schansweg Klundert stoppen werk aan weg

16-10-2013

KLUNDERT – Bewoners van de Schansweg in Klundert hebben woensdag met een kleine actie de werkzaamheden aan het wegdek in hun straat geblokkeerd. Een van de bewoonsters plaatste haar auto dwars op de weg, pal voor de kraan die bij het werk wordt gebruikt.

De kraanwagen kon daardoor geen kant meer uit.

De bewoners zijn doodsbenauwd voor de trillingen die het wegwerk veroorzaakt. Dat leidt tot beschadiging van hun woningen, vrezen ze.

Daar hebben ze ervaring mee: vorig najaar lag de Schansweg ook al gedeeltelijk open, toen om de riolering te vervangen. Dat bracht volgens de bewoners zware trillingen teweeg, waardoor scheuren in de muren van hun huizen zijn ontstaan.

Tot schrik van de bewoners verscheen woensdagmorgen precies dezelfde zware kraan als in 2012 in de Schansweg. Daarop barricadeerden ze de weg met de auto.

De bewoners en de gemeente Moerdijk hebben nu afgesproken dat de wegwerkers zo zorgvuldig mogelijk te werk zullen gaan om de trillingen te beperken. Hebben de bewoners toch klachten, dan kunnen ze zich direct tot de gemeente wenden.

Bron: http://www.bndestem.nl/regio/moerdijk/bewoners-schansweg-klundert-stoppen-werk-aan-weg-1.4054926

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder