Bewoners lijden schade bij sloop Pius X

24-04-2009

VOLENDAM - Bij de sloopwerkzaamheden van Pius X in het centrum van Volendam is schade opgetreden bij omliggende woningen. Dat beweert Annet Veerman, woordvoerster van de bezwaarmakers die bij de start van het project juist op deze risico's hebben gehamerd. Hun ergste vrees, aantoonbare schade aan oude huizen, lijkt nu al bewaarheid. ,,En het feest is nog maar net begonnen'', aldus Veerman die de afgelopen weken zelf onaangenaam is getroffen door allerlei onverklaarbare mankementen in haar woning aan de W.J. Tuijnstraat.

"Ik heb al aanzienlijke schade opgelopen in bijna alle vertrekken van mijn huis. Aanhechtingen van wanden en muren zijn nu al gescheurd. Ook de kozijnverbindingen laten los. Het voegwerk in de badkamer, de wc en ook de keuken laat eveneens los. Verder zitten er scheuren in de achtergevel, in de plafonds en ook de houten wandverbindingen op de bovenverdieping gaan eraan.'' Als gevolg hiervan kan ze geen gebruik maken van het sanitair. ,,Dus daar heb je het eerste ongemak al.'' Volgens Veerman is zij niet de enige met schade. ,,Bij mijn overbuurman kun je de stenen zo uit de gevel pakken.''

Bron:http://www.webregio.nl/waterland/regionaal-nieuws/artikel/174070/bewoners-lijden-schade-bij-sloop-pius-x.aspx
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder