Barsten in huizen, na grondwerken

11-08-2010

SINT-PIETERS-LEEUW (BE) - Vijf huizen vertonen barsten en scheuren sinds er in december in de Depauwstraat grondwerken plaatsvonden voor een nieuw appartementsgebouw.

Patricia Bellemans en Frank Wauters moesten op 28 januari hun huurwoning in de Joseph Depauwstraat in Sint-Pieters-Leeuw ontvluchten toen het huis begon te scheuren en te kraken. De gemeente verklaarde de woning op vraag van de Halse brandweer onbewoonbaar. Een paar weken later werd het huis toch terug bewoonbaar bevonden maar uiteindelijk werd die beslissing terug ingetrokken.

Oplossing


Patricia en Frank hebben intussen een nieuw onderkomen gevonden in Halle. Maar het probleem in de Depauwstraat is nog niet opgelost. Vijf huizen vertonen ook vandaag nog barsten en scheuren. Iedereen wijst naar de grondwerken voor een nieuw appartementsgebouw even verderop. Experts kwamen al langs om de schade op te meten maar de bewoners van de huizen wachten vol ongeduld op een oplossing. Nu al is zeker dat de schade duizenden euro's bedraagt en wellicht is het huis dat nu onbewoonbaar is verklaard zelfs reddeloos verloren.

Jean-Luc Hoton woont met zijn gezin in de woning met huisnummer 71. Bij hen begonnen de problemen net als bij de buren in december vorig jaar. Op het gelijkvloers zijn er barsten en scheuren', vertelt Jean-Luc. Die zitten overal, tot in de keuken toe. Zelfs de tegels op het gelijkvloers zijn beginnen schuiven en barsten. Maar ook op de bovenverdieping is er schade. Op een ochtend begaven de solderingen van de dakgoot het. Het water sijpelde ons huis binnen. Daardoor is er ook schade aan de vloer.'

Garantie

Net als de andere bewoners moet Jean-Luc wachten tot september. Dan komt de expert nog eens langs om de schade vast te stellen. Ik hoop dat die expert deskundig zal oordelen. We hebben al bestek laten opmaken maar geen enkele firma wil de herstellingen met garantie uitvoeren. Dat betekent dat ze ook niet zeker zijn dat na de herstelling er niets meer zal gebeuren. In het huis naast ons is de situatie het ergst. Dat verontrust me want ons huis hangt er aan vast. Ik hoop gewoon dat het hier snel opgelost geraakt want prettig wonen is het zo niet.'

Dierenarts Johan Steegen woont honderd meter verderop en heeft ook schade. Net als bij de buren heb ik sinds die grondwerken barsten en scheuren opgemerkt. Ik wacht zoals iedereen op een nieuw verslag van de expert', zegt hij.

De bouwheer van de appartementen was gisteren niet bereikbaar voor een reactie.
 
Bron:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=CI2TSBO1
 

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder