Amsterdamse huizen verzakken door graafwerk kelder

09-10-2012

AMSTERDAM- Ongeveer tien bewoners van de Tweede Jan Steenstraat in Amsterdam mogen 48 uur hun huizen niet in. Die kunnen verzakken door graafwerk aan een kelder.

De drie panden zijn mogelijk niet stabiel, omdat een aannemer een kelder aan het maken is onder een van de huizen. Een bouwvakker constateerde 'een mogelijke verzakking', meldt AT5. In totaal zijn er tien woningen in de panden. De straat is voor een deel afgezet.

Volgens een woordvoerster van de brandweer wordt de kelder nu volgestort met zand en water, zodat de ondergrond weer stevig wordt. Als dat is gebeurd, mogen de bewoners weer terug naar hun huizen. De meeste bewoners vinden onderdak bij familie of vrienden.

Bron: http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/09/opmerkelijk/amsterdamse-huizen-verzakken-door-graafwerk-kelder.xml

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder