Ambacht niet aansprakelijk voor verzakkingen

04-04-2012

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het Gerechtshof in Den Haag heeft het hoger beroep van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, tegen het vonnis van de Rechtbank Dordrecht van 24 november 2010 over de verantwoordelijkheid voor de verzakkingen in een deel van de wijk De Volgerlanden, gehonoreerd. De gemeente was in hoger beroep gegaan omdat zij het niet eens was met het vonnis van de Rechtbank. Die bepaalde dat niet de samenwerkende woningcorporaties VOC (Volgerlanden Ontwikkelings Combinatie), maar de gemeente aansprakelijk was voor de verzakkingen in De Volgerlanden. De gemeente reageert opgelucht op de uitspraak van het Gerechtshof.

Argumenten
Het belangrijkste argument van de gemeente is dat de VOC een professionele regionale ontwikkelaar is, die bekend is met de bodemgesteldheid in dit gebied. Van een dergelijke partij mag je een professionele aanpak verwachten. Een onderzoek naar de bodemgesteldheid voor te ontwikkelen gronden is daar onderdeel van. Daarnaast was integrale voorbelasting (van openbare en uitgeefbare gebieden) zo'n tien jaar geleden niet gebruikelijk en dat mocht als bekend worden verondersteld. Het Gerechtshof heeft op dinsdag uitspraak gedaan en de argumenten die de gemeente heeft aangevoerd over de aansprakelijkheid, overgenomen. Het vonnis uit 2010 van de Rechtbank Dordrecht is vernietigd en de vorderingen van de VOC op de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn afgewezen.

Bron: http://www.atosrtv.nl/index.php?pagina=nieuws/lezen&id=725

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
30 12 2017

Putten en scheuren in de muur en een...

BERGEN OP ZOOM - Geen egale strakke muur, de vloerverwarming die overal werkt en een te smalle achterdeur. De bewoners die dit najaar hun gloednieuwe woning aan de Lorkstraat in Bergen op Zoom betrekken, kregen een ander huis dan ze hadden verwacht.

Lees verder
24 10 2017

Zeventig Groningse panden...

Zeventig panden in Groningen worden de komende maanden onderzocht om te kijken welke mogelijke oorzaken van schade aan gebouwen in de provincie er zijn. Het onderzoek moet licht werpen op de vraag of de scheuren in de muren alleen aan de aardbevingen te wijten zijn.

Lees verder
12 05 2017

Scheuren in oudste gebouwen van Stad

GRONINGEN- Het Noordelijk Scheepvaartmuseum in de stad Groningen heeft aardbevingsschade. De scheuren zitten in de gevels van twee panden uit de 15e eeuw.

Lees verder