Ambacht niet aansprakelijk voor verzakkingen

04-04-2012

HENDRIK-IDO-AMBACHT - Het Gerechtshof in Den Haag heeft het hoger beroep van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, tegen het vonnis van de Rechtbank Dordrecht van 24 november 2010 over de verantwoordelijkheid voor de verzakkingen in een deel van de wijk De Volgerlanden, gehonoreerd. De gemeente was in hoger beroep gegaan omdat zij het niet eens was met het vonnis van de Rechtbank. Die bepaalde dat niet de samenwerkende woningcorporaties VOC (Volgerlanden Ontwikkelings Combinatie), maar de gemeente aansprakelijk was voor de verzakkingen in De Volgerlanden. De gemeente reageert opgelucht op de uitspraak van het Gerechtshof.

Argumenten
Het belangrijkste argument van de gemeente is dat de VOC een professionele regionale ontwikkelaar is, die bekend is met de bodemgesteldheid in dit gebied. Van een dergelijke partij mag je een professionele aanpak verwachten. Een onderzoek naar de bodemgesteldheid voor te ontwikkelen gronden is daar onderdeel van. Daarnaast was integrale voorbelasting (van openbare en uitgeefbare gebieden) zo'n tien jaar geleden niet gebruikelijk en dat mocht als bekend worden verondersteld. Het Gerechtshof heeft op dinsdag uitspraak gedaan en de argumenten die de gemeente heeft aangevoerd over de aansprakelijkheid, overgenomen. Het vonnis uit 2010 van de Rechtbank Dordrecht is vernietigd en de vorderingen van de VOC op de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht zijn afgewezen.

Bron: http://www.atosrtv.nl/index.php?pagina=nieuws/lezen&id=725

« Naar overzicht

Geïnteresseerd? Afspraak?

Laat u terugbellen door een van onze medewerkers
11 09 2019

Bezwaarmakers vangen bot met klachten...

RUCPHEN- Trillingen de oorzaak van scheuren in een woning aan de Verlengde Vosdonkseweg? Het Rucphense college acht het onwaarschijnlijk.

Lees verder
12 04 2018

Grondig onderzoek naar trillingen...

OISTERWIJK - Er komt nog dit jaar een breed onderzoek naar de trillingen van het spoor tussen Oisterwijk en Oosterhout. Dat is de uitkomst van een overleg van de betrokken gemeentes met de directie van Pro Rail.

Lees verder
05 02 2018

Omwonenden niet blij met nieuw spoor...

ROSMALEN - Al jaren liggen de bewoners van de Weidestraat in Rosmalen in de clinch met het ministerie, ProRail en Rijkswaterstaat. Reden is het nieuwe verhoogde treinspoor op luttele meters van de huizen. Volgens de bewoners zijn de trillingen flink toegenomen. Vanavond gaan ze inspreken bij de gemeenteraad van Den Bosch.

Lees verder